Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a torzsáját, majd kockázd fel apróbb darabokra. A joghurtot hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig.
Az ananász héját alulról felfelé hámozd, így kevesebb gyümölcshús megy kárba.
A felkockázott ananász felét turmixold le a citromlével, mézzel és vaníliával, amíg sima állagot kapsz.
Ha édesebb ízt szeretnél, használj túlérett ananászt – ilyenkor kevesebb méz is elegendő.
Az ananászos keveréket keverd hozzá a joghurthoz, és dolgozd el egyenletesen kézi habverővel.
Ne keverd túl intenzíven, különben a joghurt túl híg lehet – csak simára dolgozd.
A maradék ananászkockákat keverd bele az italba, hogy harapható gyümölcsdarabok is legyenek benne.
Ne hagyd túl nagyra a kockákat – körülbelül borsó méretűre aprítsd.
Fedd le a keveréket, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. Tálalás előtt keverd át, majd öntsd poharakba.
Díszítésként tehetsz a tetejére 1-2 ananászkockát – de levelet vagy héjat NE használj!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.