Ananászos joghurt ital poharakban tálalva, világos sárgás krémes szín, ananászdarabokkal a tetején

Probiotikus Ananászos joghurt

Az ananász a trópusi konyhák egyik legismertebb gyümölcse, amely nemcsak frissítő ízével, hanem magas C-vitamin tartalmával is kedvelt. A probiotikus joghurttal kombinálva nemcsak tápláló, hanem kiváló emésztéstámogató ital is készíthető belőle. Technikai tipp: a friss ananászt ne hagyd sokáig levegőn állni, mert oxidálódik – vágás után azonnal használd fel. Amint az ananász édeskés aromája keveredik a joghurt lágy savanykásságával és a méz selymességével, igazi egzotikus frissítővé válik az ital. Ez a joghurt különösen ajánlott nyári napokon, sportolás után vagy akár könnyű reggelinek is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
215 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
150 g Friss ananász (kockázva)
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a torzsáját, majd kockázd fel apróbb darabokra. A joghurtot hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig.

    Az ananász héját alulról felfelé hámozd, így kevesebb gyümölcshús megy kárba.

    2

    A felkockázott ananász felét turmixold le a citromlével, mézzel és vaníliával, amíg sima állagot kapsz.

    Ha édesebb ízt szeretnél, használj túlérett ananászt – ilyenkor kevesebb méz is elegendő.

    3

    Az ananászos keveréket keverd hozzá a joghurthoz, és dolgozd el egyenletesen kézi habverővel.

    Ne keverd túl intenzíven, különben a joghurt túl híg lehet – csak simára dolgozd.

    4

    A maradék ananászkockákat keverd bele az italba, hogy harapható gyümölcsdarabok is legyenek benne.

    Ne hagyd túl nagyra a kockákat – körülbelül borsó méretűre aprítsd.

    5

    Fedd le a keveréket, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig. Tálalás előtt keverd át, majd öntsd poharakba.

    Díszítésként tehetsz a tetejére 1-2 ananászkockát – de levelet vagy héjat NE használj!