Probiotikus citromos póréhagymás joghurt pohárban tálalva, citromhéjjal és póréhagymával

Probiotikus Citromos póréhagymás joghurt

A sós joghurtos italok hagyománya a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában gyökerezik, ahol a hőségben frissítőként és emésztésjavítóként szolgálnak. A citrom és a póréhagyma kombinációja új, modern megközelítést ad ezeknek az italoknak, ötvözve a frissességet és a karakteres zöldfűszeres aromát. Technikai tipp: a joghurt állaga akkor ideális, ha sűrű, de könnyen keverhető – ha túl híg, szűrd át egy gézlapon. Ahogy a citromos illat keveredik a póréhagyma finom csípősségével, egy igazán üde, pikáns ital születik. Ez az ital kiválóan illik könnyű nyári ebédekhez, vagy akár egy piknikhez is. Ha különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy csipet őrölt borsot vagy egy kevés apróra vágott petrezselymet a tálalás előtt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Természetes joghurt (probiotikus)
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk. Reszelt citromhéj
30 g Póréhagyma (vékonyra szeletelve)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a póréhagymát, majd vágd vékony karikákra, lehetőleg a zöld rész puhább részét használd. Ezután tedd félre egy kis tálba.

    A póréhagyma csípőssége csökkenthető, ha rövid időre hideg vízbe áztatod szeletelés után.

    2

    Egy keverőtálban keverd össze a joghurtot a frissen facsart citromlével, reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Keverd simára egy kanállal vagy habverővel.

    A citrom héját csak akkor reszeld, ha kezeletlen, bio citromot használsz!

    3

    Add hozzá a felkarikázott póréhagymát a joghurtos keverékhez. Finoman keverd bele, hogy ne törjenek össze a hagymakarikák, de jól elkeveredjenek az ízek.

    A keverést kanállal végezd, ne robotgéppel, hogy megőrizd a hagyma textúráját!

    4

    Tálald kis csészékben vagy poharakban, hidegen. Fogyasztás előtt érdemes hűtőbe tenni 15 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha időd engedi, hagyd pihenni akár 30 percet is a hűtőben, így intenzívebb lesz az aromája.