Mosd meg alaposan a póréhagymát, majd vágd vékony karikákra, lehetőleg a zöld rész puhább részét használd. Ezután tedd félre egy kis tálba.
A póréhagyma csípőssége csökkenthető, ha rövid időre hideg vízbe áztatod szeletelés után.
Egy keverőtálban keverd össze a joghurtot a frissen facsart citromlével, reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Keverd simára egy kanállal vagy habverővel.
A citrom héját csak akkor reszeld, ha kezeletlen, bio citromot használsz!
Add hozzá a felkarikázott póréhagymát a joghurtos keverékhez. Finoman keverd bele, hogy ne törjenek össze a hagymakarikák, de jól elkeveredjenek az ízek.
A keverést kanállal végezd, ne robotgéppel, hogy megőrizd a hagyma textúráját!
Tálald kis csészékben vagy poharakban, hidegen. Fogyasztás előtt érdemes hűtőbe tenni 15 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Ha időd engedi, hagyd pihenni akár 30 percet is a hűtőben, így intenzívebb lesz az aromája.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.