Probiotikus Dióval ízesített kefir tálalva, dióval és friss citromlével díszítve

Probiotikus Dióval ízesített kefir

A kefir hagyományosan a Kaukázusból származik, és évezredek óta ismert a jótékony hatásairól. A probiotikus kultúrákban gazdag kefir segít a bélflóra helyreállításában, és jótékony hatással van az emésztésre. A dióval ízesített változat különleges ízvilágot ad ennek a már régóta kedvelt italnak. A dió nemcsak egészséges, hanem egy gazdag, ropogós textúrát is biztosít, ami még ínycsiklandóbbá teszi. A kefir és dió kombinációja egy igazi tápláló reggeli ital, ami tökéletesen indítja a napot. Ez az ital gyorsan elkészíthető, és egy remek alternatívát kínál a hagyományos reggeli italokkal szemben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
50 g Dió
1 ek. Méz
0.5 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót durvára vágd fel. Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, egy serpenyőben enyhén pirítsd meg őket, hogy fokozd az ízüket.

    A dió pörkölése extra ropogósságot és intenzívebb ízt ad a kefirnek.

    2

    Egy tálban öntsd bele a kefirt, majd adj hozzá mézet és vaníliás cukrot. Keverd össze alaposan, hogy a méz és a cukor feloldódjon a kefirben.

    Ha nem szereted túl édesen, csökkentsd a méz mennyiségét. A kefir önállóan is finom, de a méz egy kis extra édességet ad neki.

    3

    Ezután öntsd hozzá a friss citromlevet, és jól keverd el. A citromlé frissítő hatást biztosít, és segít a probiotikus kultúrák működésében.

    A citromlé friss ízt ad a kefirnek, de ne tedd túl sokat, mert a túl savanyú íz elnyomhatja a dió ízét.

    4

    Add hozzá a felaprított diót a kefirhez, majd jól keverd el. Ha szeretnéd, hagyhatod a diót egy kicsit ázni benne, hogy még inkább átadja az ízét.

    A diót tálalás előtt is megszórhatod a kefiren, hogy frissebb ropogósságot kapjon.

    5

    Hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van rá időd, akár egy éjszakán át is hagyhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    Minél tovább pihenteted, annál gazdagabbá válik az ízvilág, de frissen is nagyon finom.