A diót durvára vágd fel. Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, egy serpenyőben enyhén pirítsd meg őket, hogy fokozd az ízüket.
A dió pörkölése extra ropogósságot és intenzívebb ízt ad a kefirnek.
Egy tálban öntsd bele a kefirt, majd adj hozzá mézet és vaníliás cukrot. Keverd össze alaposan, hogy a méz és a cukor feloldódjon a kefirben.
Ha nem szereted túl édesen, csökkentsd a méz mennyiségét. A kefir önállóan is finom, de a méz egy kis extra édességet ad neki.
Ezután öntsd hozzá a friss citromlevet, és jól keverd el. A citromlé frissítő hatást biztosít, és segít a probiotikus kultúrák működésében.
A citromlé friss ízt ad a kefirnek, de ne tedd túl sokat, mert a túl savanyú íz elnyomhatja a dió ízét.
Add hozzá a felaprított diót a kefirhez, majd jól keverd el. Ha szeretnéd, hagyhatod a diót egy kicsit ázni benne, hogy még inkább átadja az ízét.
A diót tálalás előtt is megszórhatod a kefiren, hogy frissebb ropogósságot kapjon.
Hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van rá időd, akár egy éjszakán át is hagyhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Minél tovább pihenteted, annál gazdagabbá válik az ízvilág, de frissen is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.