Probiotikus eper-fahéjas joghurt, tálalva friss eperrel

Probiotikus Eper-fahéjas joghurt

A joghurtok és a probiotikus kultúrák több ezer éve részei az emberi táplálkozásnak. Az eper-fahéjas joghurt egy modern, egészséges desszert, amely egyesíti az ízletes gyümölcsöt, a fűszeres fahéjat és a jótékony hatású probiotikumokat. A fahéj kellemes melegséget ad, míg az eper friss, gyümölcsös íze remekül kiegészíti a joghurt krémességét. Ez az étel nemcsak finom, hanem segíti az emésztést és javítja az immunrendszert is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Eper
500 ml Natúr joghurt
1 tk. Fahéj
2 ek. Méz
1 tk. Probiotikus joghurtkultúra
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket mosd meg alaposan, majd vágd fel kisebb darabokra.

    Ha szeretnéd, egy kevés mézet is adhatunk az eperhez, hogy jobban kiemelje az édes ízt.

    2

    A natúr joghurtot egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a mézet, a vaníliás cukrot és a probiotikus joghurtkultúrát.

    Probiotikus joghurtkultúrát általában az egészségboltban találunk, és segíti a joghurt erjedését.

    3

    A hozzávalókat jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ha szeretnéd, egy botmixerrel is pürésítheted a joghurtot, hogy simább állagot kapj.

    4

    Tedd a joghurtot hűtőbe, és hagyd pihenni legalább 2-3 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek és a probiotikus kultúra dolgozhasson.

    A probiotikus joghurtot legjobban hűtve tárold, hogy megőrizzük a jótékony hatását.

    5

    Tálald a joghurtot a friss, feldarabolt eperrel, és szórj rá egy kis extra fahéjat, ha szeretnéd.

    Tálalás előtt friss menta levelekkel is díszítheted, hogy színesebb és frissebb legyen.