Probiotikus Eper-feketeribizli kefir friss mentalevelekkel díszítve

Probiotikus Eper-feketeribizli kefir

A kefir egy tradicionális tejtermék, amely gazdag probiotikus baktériumokban. Az eper és feketeribizli kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Ez a probiotikus ital tökéletes választás reggeli italnak vagy bármely napszakra, hogy támogassa emésztésünket és erősítse immunrendszerünket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Eper
100 g Feketeribizli
500 ml Kefir
2 ek. Méz
1 tk. Vanília kivonat
2 db Friss mentalevelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret és a feketeribizlit alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra.

    Ha szeretnénk, az epret előzetesen pürésíthetjük a krémesebb állagért.

    2

    A kefirt öntsük egy turmixgépbe, majd adjuk hozzá az eperdarabokat és feketeribizlit.

    A kefir probiotikus jótékony hatása érdekében ügyeljünk arra, hogy friss kefirt használjunk.

    3

    Adjuk hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd turmixoljuk össze, amíg sima és krémes nem lesz.

    A méz természetes édesítőszer, amely jól illik a friss gyümölcsökhöz, de cukorral is helyettesíthető.

    4

    Tálaljuk a kész italt egy pohárban, és díszítsük friss mentalevelekkel.

    A friss mentalevelek nemcsak szépítik a tálalást, hanem frissítő ízt is adnak az italnak.