Az epereket alaposan megmossuk, és kis darabokra vágjuk.
Használj érett, édes eperet a legjobb íz eléréséhez.
A kombuchát egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzáadjuk a cukrot. Az elegyet jól keverjük el, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A cukrot teljesen fel kell oldani a kombuchában, hogy megfelelő fermentációt biztosítson.
Az eperdarabokat hozzáadjuk a kombuchához, és alaposan összekeverjük.
Ha szeretnéd, az epereket kissé pépesítheted, hogy jobban felszívódjanak a folyadékban.
Limoncello-t és citromlevet is hozzáadunk a keverékhez, hogy egy frissítő, citrusos ízt kapjunk.
Ha nem szereted a limoncello-t, helyettesítheted egy kevés mézzel vagy más citruslikőrrel.
A friss menta leveleket apróra vágjuk, és belekeverjük a kombuchába.
A menta frissessége igazi üdeséget ad az italhoz. Ha nem szereted a menta ízét, el is hagyhatod.
Az elkészült kombuchát egy zárható üvegbe öntjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebb lesz az íze. Az éjszakai hűtés segíti a fermentációt.
Tálalás előtt jól lehűtjük, majd jéggel tálaljuk, ha szeretnénk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.