Probiotikus Eper Kombucha

Probiotikus Eper Kombucha

A probiotikus eper kombucha egy frissítő és egészséges ital, amely tele van vitaminnal és probiotikumokkal. A kombucha, mint erjesztett ital, nemcsak az emésztést segíti, hanem egyúttal rendkívül frissítő hatású is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
70 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Eper
1000 ml Kombucha tea
50 g Cukor
30 ml Limoncello
5 db Friss menta levelek
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epereket alaposan megmossuk, és kis darabokra vágjuk.

    Használj érett, édes eperet a legjobb íz eléréséhez.

    2

    A kombuchát egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzáadjuk a cukrot. Az elegyet jól keverjük el, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A cukrot teljesen fel kell oldani a kombuchában, hogy megfelelő fermentációt biztosítson.

    3

    Az eperdarabokat hozzáadjuk a kombuchához, és alaposan összekeverjük.

    Ha szeretnéd, az epereket kissé pépesítheted, hogy jobban felszívódjanak a folyadékban.

    4

    Limoncello-t és citromlevet is hozzáadunk a keverékhez, hogy egy frissítő, citrusos ízt kapjunk.

    Ha nem szereted a limoncello-t, helyettesítheted egy kevés mézzel vagy más citruslikőrrel.

    5

    A friss menta leveleket apróra vágjuk, és belekeverjük a kombuchába.

    A menta frissessége igazi üdeséget ad az italhoz. Ha nem szereted a menta ízét, el is hagyhatod.

    6

    Az elkészült kombuchát egy zárható üvegbe öntjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebb lesz az íze. Az éjszakai hűtés segíti a fermentációt.

    7

    Tálalás előtt jól lehűtjük, majd jéggel tálaljuk, ha szeretnénk.