Probiotikus eper-lime kefir poharakban, rózsaszínes gyümölcsdarabokkal

Probiotikus Eper-lime kefir

A kefir eredete a Kaukázus vidékéhez kapcsolódik, ahol már több mint ezer éve fogyasztják gyógyító hatásai miatt. Az eper és lime kombinációja a modern gasztronómiában egy frissítő, nyári klasszikus. Ebben a receptben a hagyományos kefir természetes savassága tökéletesen harmonizál a gyümölcsök édességével és citrusos frissességével. Technikai tipp: soha ne használd az eper zöld részét – csak a megtisztított, felvágott gyümölcsöt add az italhoz. Ez az ital tökéletes választás reggelire, tízóraira vagy akár edzés után – frissítő, egészséges és rendkívül ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
195 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
150 g Friss eper (megpucolva, felszeletelve)
1 ek. Lime leve
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret alaposan mosd meg, távolítsd el a zöld részt (levelet és szárat), majd szeleteld vékonyra.

    Mindig érett, de feszes állagú epret használj – így nem áztatja el a kefirt és kellemesen gyümölcsös marad.

    2

    Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt, add hozzá a lime levét és a mézet, majd keverd simára, amíg egységes lesz.

    A lime segít kiemelni az eper édességét és természetes savasságot ad az italnak.

    3

    Add hozzá a felszeletelt epret és a chia magot, majd finoman keverd el, hogy a magok és a gyümölcsök egyenletesen eloszoljanak.

    Ha intenzívebb ízre vágysz, az eper egy részét pépesítheted is keverés előtt.

    4

    Hagyd állni 5-10 percet, hogy a chia mag megduzzadjon és a lime-lé kicsit átjárja az epret. Ezalatt a keverék kissé sűrűbbé válik.

    A chia mag idővel pudingos állagot eredményez – keverés után újra fellazíthatod.

    5

    Töltsd poharakba, és tálalás előtt hűtsd 10-15 percig. Tetejére helyezhetsz kevés epret – de levél, szár és más díszítőelem NEM kerülhet rá.

    Ügyelj rá, hogy csak a receptben szereplő elemek legyenek a látványban – semmilyen extra díszítés ne legyen!