Az epret alaposan mosd meg, távolítsd el a zöld részt (levelet és szárat), majd szeleteld vékonyra.
Mindig érett, de feszes állagú epret használj – így nem áztatja el a kefirt és kellemesen gyümölcsös marad.
Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt, add hozzá a lime levét és a mézet, majd keverd simára, amíg egységes lesz.
A lime segít kiemelni az eper édességét és természetes savasságot ad az italnak.
Add hozzá a felszeletelt epret és a chia magot, majd finoman keverd el, hogy a magok és a gyümölcsök egyenletesen eloszoljanak.
Ha intenzívebb ízre vágysz, az eper egy részét pépesítheted is keverés előtt.
Hagyd állni 5-10 percet, hogy a chia mag megduzzadjon és a lime-lé kicsit átjárja az epret. Ezalatt a keverék kissé sűrűbbé válik.
A chia mag idővel pudingos állagot eredményez – keverés után újra fellazíthatod.
Töltsd poharakba, és tálalás előtt hűtsd 10-15 percig. Tetejére helyezhetsz kevés epret – de levél, szár és más díszítőelem NEM kerülhet rá.
Ügyelj rá, hogy csak a receptben szereplő elemek legyenek a látványban – semmilyen extra díszítés ne legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.