Probiotikus füge-kókusz kefir poharakban, világos és krémes megjelenéssel

Probiotikus Füge-kókusz kefir

A kefir már évszázadok óta az egészséges táplálkozás egyik alappillére, különösen a Kaukázus térségében, ahol fermentációs hagyományokra építve készítették. A szárított füge, melyet már az ókorban is fogyasztottak természetes édesítőként, és a kókusz, ami egzotikus, de mégis lágy ízt kölcsönöz, remekül egészítik ki egymást. A kettő kombinációja egy krémes, tápláló és finom ital, amely ideális napindítóként vagy egészséges nasiként is megállja a helyét. Technikai tipp: ha szeretnéd fokozni a kókusz ízt, piríts meg enyhén a kókuszreszelékből egy keveset, és azt szórd a tetejére. Ez a kefir különlegesség minden falatban gazdag ízélményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
60 g Szárított füge (apró darabokra vágva)
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított fügét aprítsd kis darabokra, majd áztasd be 5 percre langyos vízbe, hogy megpuhuljon. Ezután alaposan csepegtesd le.

    Ha a füge túl száraz, hosszabb áztatás is szükséges lehet. Mindig jól csepegtesd le, hogy ne hígítsa túl az italt.

    2

    Egy nagy keverőtálba öntsd a kefirt, add hozzá a mézet, és alaposan keverd el, míg a méz teljesen feloldódik.

    A mézet előzetesen kevés kefirben külön is elkeverheted, így könnyebben eloszlik.

    3

    Add hozzá a lecsepegtetett fügét, a kókuszreszeléket és a chia magot. Finoman keverd össze, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy a chia megduzzadjon.

    A kókusz és a chia együtt krémesebb, sűrűbb állagot eredményez – tökéletes textúrájú ital lesz.

    4

    Töltsd az elkészült italt poharakba. Tetejére szórj egy kevés kókuszreszeléket és fügét – csak a receptben szereplő elemeket használj dekorációnak.

    Az ital hűtve a legfinomabb, tálalás előtt tedd hűtőbe 10–15 percre.

    5

    Azonnal fogyasztható, de akár 1 napig is eláll hűtőben. Fogyasztás előtt keverd fel, mivel a chia és a füge leülepedhet.

    Ha előre készíted, tartsd jól zárható pohárban vagy üvegben a frissesség megőrzése érdekében.