A szárított fügét aprítsd kis darabokra, majd áztasd be 5 percre langyos vízbe, hogy megpuhuljon. Ezután alaposan csepegtesd le.
Ha a füge túl száraz, hosszabb áztatás is szükséges lehet. Mindig jól csepegtesd le, hogy ne hígítsa túl az italt.
Egy nagy keverőtálba öntsd a kefirt, add hozzá a mézet, és alaposan keverd el, míg a méz teljesen feloldódik.
A mézet előzetesen kevés kefirben külön is elkeverheted, így könnyebben eloszlik.
Add hozzá a lecsepegtetett fügét, a kókuszreszeléket és a chia magot. Finoman keverd össze, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy a chia megduzzadjon.
A kókusz és a chia együtt krémesebb, sűrűbb állagot eredményez – tökéletes textúrájú ital lesz.
Töltsd az elkészült italt poharakba. Tetejére szórj egy kevés kókuszreszeléket és fügét – csak a receptben szereplő elemeket használj dekorációnak.
Az ital hűtve a legfinomabb, tálalás előtt tedd hűtőbe 10–15 percre.
Azonnal fogyasztható, de akár 1 napig is eláll hűtőben. Fogyasztás előtt keverd fel, mivel a chia és a füge leülepedhet.
Ha előre készíted, tartsd jól zárható pohárban vagy üvegben a frissesség megőrzése érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.