A kefirt öntsd egy tálba, és adj hozzá 1 teáskanál fahéjat, hogy fűszeres ízt kapjon.
A fahéj különleges aromát ad a kefirnek, de ha nem szereted az intenzív ízeket, csökkentsd a mennyiségét.
A friss áfonyát alaposan mosd meg, majd tedd a kefirhez. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, és friss, savanykás ízt ad az italnak.
Ha friss áfonya nem áll rendelkezésre, használhatsz fagyasztottat is, de a friss a legjobb ízt biztosítja.
A gyömbért reszeld le, majd add hozzá a kefirhez. A gyömbér pikáns íze tökéletesen illik a fűszeres kefirhez.
A gyömbér frissítő ízt ad a kefirnek, de ha nem szereted a csípőset, a mennyiséget csökkentheted.
Add hozzá a mézet, hogy enyhe édességet adjon az italnak, és facsard bele a fél citrom levét. A citrom frissítő íze és a méz egyensúlyba hozza az ízeket.
Ha szeretnéd, használhatsz agávé szirupot is a méz helyett.
Jól keverd össze az összes hozzávalót, majd tedd be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
A kefir hidegen a legfinomabb, és a hűtés után az ízek még intenzívebbek lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.