Probiotikus fűszeres áfonyás kefir, friss áfonyával tálalva

Probiotikus Fűszeres Áfonyás Kefir

A probiotikus fűszeres áfonyás kefir egy frissítő ital, amely tele van jótékony baktériumokkal és egészséges összetevőkkel. A kefir híres az emésztést támogató tulajdonságairól, miközben a friss áfonya antioxidánsokat és vitaminokat biztosít. A fahéj és gyömbér fűszeres íze tökéletesen kiegyensúlyozza az ital frissességét, míg a méz édessége finoman harmonizál az ízekkel. Ez az ital nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is, ideális választás egy hűsítő reggelihez vagy délutáni frissítőként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
100 g Friss áfonya
1 tk. Fahéj
1 cm Gyömbér
1 ek. Méz
0.5 db Friss citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, és adj hozzá 1 teáskanál fahéjat, hogy fűszeres ízt kapjon.

    A fahéj különleges aromát ad a kefirnek, de ha nem szereted az intenzív ízeket, csökkentsd a mennyiségét.

    2

    A friss áfonyát alaposan mosd meg, majd tedd a kefirhez. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, és friss, savanykás ízt ad az italnak.

    Ha friss áfonya nem áll rendelkezésre, használhatsz fagyasztottat is, de a friss a legjobb ízt biztosítja.

    3

    A gyömbért reszeld le, majd add hozzá a kefirhez. A gyömbér pikáns íze tökéletesen illik a fűszeres kefirhez.

    A gyömbér frissítő ízt ad a kefirnek, de ha nem szereted a csípőset, a mennyiséget csökkentheted.

    4

    Add hozzá a mézet, hogy enyhe édességet adjon az italnak, és facsard bele a fél citrom levét. A citrom frissítő íze és a méz egyensúlyba hozza az ízeket.

    Ha szeretnéd, használhatsz agávé szirupot is a méz helyett.

    5

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, majd tedd be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A kefir hidegen a legfinomabb, és a hűtés után az ízek még intenzívebbek lesznek.