Probiotikus Kakukkfű kefir tálalva egy pohárban, friss kakukkfű ágakkal

Probiotikus Kakukkfű kefir

A kefir ősi, fermentált ital, amelyet hosszú ideje fogyasztanak számos kultúrában. A kakukkfű hozzáadásával egy új dimenziót kap, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. A kefir probiotikus tulajdonságai segítenek az emésztésben és az immunrendszer erősítésében. Ez a variáció tökéletes választás azoknak, akik szeretik a friss, gyógynövényekkel gazdagított italokat, miközben egészségügyi előnyeik is vannak.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 24 perc
Teljes 24 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
3 ág Friss kakukkfű
1 ek. Friss méz
1 tk. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tiszta üvegbe, majd tedd hozzá a friss kakukkfüvet. Hagyd a kefirt 24 órán keresztül hűvös, sötét helyen érlelődni, hogy a kakukkfű teljesen átjárja a folyadékot.

    Ha erősebb kakukkfű ízt szeretnél, hagyd hosszabb ideig érlelődni.

    2

    Miután a kefir átitatódott a kakukkfűvel, szűrd le a kakukkfű ágakat, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd össze alaposan.

    A méz és a citrom frissessége jól kiegészíti a kakukkfű aromáját. Ha nem szereted az édes ízt, a mézet el is hagyhatod.

    3

    Tálald a probiotikus kefirt egy pohárba. Frissen a legfinomabb, de akár hűtve is fogyasztható.

    A kefir gazdag probiotikumokban, így segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert.