Probiotikus Kivifruit kombucha, friss kivi gyümölccsel és lime-mal tálalva

Probiotikus Kivifruit kombucha

A kombucha egy ősi, probiotikus ital, amelyet teából, cukorból és szimbiotikus kultúrákból készítenek. A kivifruit hozzáadásával egy újabb ízélményt adunk a klasszikus kombucha recepthez. A kivi frissítő íze és a lime citromos hatása segíti a probiotikus hatások növelését, miközben frissítő, egészséges ital formájában élvezhetjük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 3 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kombucha tea alap
3 db Kivi gyümölcs
1 tk. Friss gyömbér
1 ek. Friss lime lé
2 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombucha tea alapot öntsd egy nagy üvegedénybe.

    A kombucha tea alapot a boltban vásárolhatod, vagy elkészítheted a saját kombucha alaptáptalajodból.

    2

    A kivit hámozd meg, vágd fel apró darabokra, majd tedd bele az üvegedénybe a kombuchával.

    A kivi természetes savasságot ad, és jól illik a kombuchához, miközben frissíti és gazdagítja az ízt.

    3

    Adj hozzá egy kevés friss gyömbért és lime levét a kombuchához.

    A gyömbér segít erősíteni a kombucha probiotikus hatását, és fűszeres, friss ízt ad a keverékhez.

    4

    Öntsd hozzá a cukrot, hogy elősegítse a fermentálási folyamatot, majd jól keverd össze.

    A cukor a kombucha fermentálásának elengedhetetlen része, hiszen a baktériumok ezt fogyasztják.

    5

    Fedj le egy ruhával, és hagyd a kombuchát fermentálódni 2-3 napig szobahőmérsékleten.

    Minél hosszabb ideig fermentálódik, annál erősebb probiotikus hatása lesz.

    6

    A fermentálás után szűrd le, hogy eltávolítsd a gyümölcsöket és az egyéb részecskéket, és tálald.