Egy keverőtálba öntsd bele az élőflórás natúr kefirt. Győződj meg róla, hogy jól lehűtött, így frissítőbb és krémesebb lesz az ital.
A hideg kefir könnyebben keverhető és jobban megőrzi a probiotikumokat.
Add hozzá a kókuszreszeléket, mézet, vaníliakivonatot és az őrölt fahéjat. Alaposan keverd össze, amíg homogén állagú keveréket kapsz.
Használj kézi habverőt vagy turmixgépet, ha selymesebb, egyneműbb állagot szeretnél.
Kóstold meg az italt, és ízlés szerint adhatsz még egy kis mézet vagy fahéjat. A kókusz édessége és a fahéj fűszeressége jól kiegészíti egymást.
Ha intenzívebb kókuszízt szeretnél, egy kevés kókusztejet is adhatsz a keverékhez.
Az elkészült kefires italt töltsd kis üvegekbe vagy poharakba, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a fahéj és a kókusz aromái szépen beleoldódnak a kefirbe – ettől lesz igazán harmonikus.
Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára vagy desszertként is – frissítő és természetesen édes ital bármely napszakra.
Tálaláskor megszórhatod egy kevés extra kókuszreszelékkel a tetején – csak a receptben szereplő alapanyagokból dolgozz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.