Kókusz-fahéjas kefir pohárban, világos krémes színű ital kókuszreszelékkel és fahéjjal megszórva

Probiotikus Kókusz-fahéjas kefir

A kókusz és fahéj kombinációja a trópusi ízvilágot idézi meg, miközben a kefir természetes probiotikumai támogatják az emésztést. A kefir már évezredek óta ismert fermentált tejtermék, amely Közép-Ázsiából terjedt el, míg a kókusz és fahéj a délkelet-ázsiai és indiai konyhák kedvelt alapanyagai. Technikai tipp: a fahéjat mindig a végén keverd hozzá, hogy megőrizze aromáját és ne keseredjen meg. Ahogy a krémes kefir egyesül a kókuszreszelékkel és az illatos fahéjjal, egy gazdag, mégis üdítően könnyed ital születik. A konyhában édeskés, fűszeres illatok terjengenek, miközben poharakba öntöd a kész italt. Tökéletes választás desszertként, vagy akár egy nyugodt délután kísérőjeként is – egyszerre egészséges és kényeztető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr kefir (élőflórás)
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Méz
0.5 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverőtálba öntsd bele az élőflórás natúr kefirt. Győződj meg róla, hogy jól lehűtött, így frissítőbb és krémesebb lesz az ital.

    A hideg kefir könnyebben keverhető és jobban megőrzi a probiotikumokat.

    2

    Add hozzá a kókuszreszeléket, mézet, vaníliakivonatot és az őrölt fahéjat. Alaposan keverd össze, amíg homogén állagú keveréket kapsz.

    Használj kézi habverőt vagy turmixgépet, ha selymesebb, egyneműbb állagot szeretnél.

    3

    Kóstold meg az italt, és ízlés szerint adhatsz még egy kis mézet vagy fahéjat. A kókusz édessége és a fahéj fűszeressége jól kiegészíti egymást.

    Ha intenzívebb kókuszízt szeretnél, egy kevés kókusztejet is adhatsz a keverékhez.

    4

    Az elkészült kefires italt töltsd kis üvegekbe vagy poharakba, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a fahéj és a kókusz aromái szépen beleoldódnak a kefirbe – ettől lesz igazán harmonikus.

    5

    Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára vagy desszertként is – frissítő és természetesen édes ital bármely napszakra.

    Tálaláskor megszórhatod egy kevés extra kókuszreszelékkel a tetején – csak a receptben szereplő alapanyagokból dolgozz!