Forralj vizet, és oldd fel benne a cukrot, hogy szirupot készíts. Miután felforrt, tedd bele a fekete teát és komlót, majd hagyd ázni 5-10 percig.
A komló virágát ízlés szerint lehet növelni, ha erősebb ízű kombuchát szeretnél.
Ha elkészült, hagyd a szirupot teljesen kihűlni szobahőmérsékletre. Fontos, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, különben károsíthatja a kombucha gombát.
A gyors hűtés érdekében egy edényben hideg vízbe helyezheted a teás edényt.
Ha a szirup kihűlt, öntsd egy tiszta üvegbe, és add hozzá a kombucha gombát. Fedd le egy tiszta ruhával, hogy levegőhöz jusson, és tedd egy meleg, sötét helyre.
A kombucha gomba megkezdi a fermentációs folyamatot, ezért fontos, hogy semmi se kerüljön a folyadékba, ami szennyeződést okozhat.
A kombuchát körülbelül 7-10 napig hagyd fermentálódni, hogy kialakuljon a kívánt íz. Ha szeretnéd, a végén citruslével ízesítheted.
Ha félédes kombuchát szeretnél, kóstold meg 7 nap után, ha szárazabbat, hagyd tovább fermentálódni.
Miután elérte a kívánt ízt, szűrd le a kombuchát, és helyezd hűtőbe. Tálald frissen és hidegen.
A kombucha ízesítésekor próbálkozhatsz friss gyömbérrel vagy akár egy kis fűszernövényekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.