Probiotikus komló kombucha, frissítő ital komlóvirággal és citruslével tálalva

Probiotikus Komló kombucha

A kombucha egy tradicionális, fermentált ital, amelyet tea és cukor segítségével készítenek. A probiotikus komló kombucha egy különleges változata, amely a komlóvirágok friss ízét adja hozzá. A komló az italban nemcsak egyedi aromát biztosít, hanem jótékony hatással van az emésztésre is. A kombucha fermentálása egyedülálló módon javítja a bélflórát és erősíti az immunrendszert. Az ital népszerűsége az egészségtudatos közönség körében évről évre növekszik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Komló virág
2 ek. Fekete tea
100 g Cukor
1 db Kombucha gomba
1 l Szűrt víz
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Citruslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet, és oldd fel benne a cukrot, hogy szirupot készíts. Miután felforrt, tedd bele a fekete teát és komlót, majd hagyd ázni 5-10 percig.

    A komló virágát ízlés szerint lehet növelni, ha erősebb ízű kombuchát szeretnél.

    2

    Ha elkészült, hagyd a szirupot teljesen kihűlni szobahőmérsékletre. Fontos, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, különben károsíthatja a kombucha gombát.

    A gyors hűtés érdekében egy edényben hideg vízbe helyezheted a teás edényt.

    3

    Ha a szirup kihűlt, öntsd egy tiszta üvegbe, és add hozzá a kombucha gombát. Fedd le egy tiszta ruhával, hogy levegőhöz jusson, és tedd egy meleg, sötét helyre.

    A kombucha gomba megkezdi a fermentációs folyamatot, ezért fontos, hogy semmi se kerüljön a folyadékba, ami szennyeződést okozhat.

    4

    A kombuchát körülbelül 7-10 napig hagyd fermentálódni, hogy kialakuljon a kívánt íz. Ha szeretnéd, a végén citruslével ízesítheted.

    Ha félédes kombuchát szeretnél, kóstold meg 7 nap után, ha szárazabbat, hagyd tovább fermentálódni.

    5

    Miután elérte a kívánt ízt, szűrd le a kombuchát, és helyezd hűtőbe. Tálald frissen és hidegen.

    A kombucha ízesítésekor próbálkozhatsz friss gyömbérrel vagy akár egy kis fűszernövényekkel is.