Körtés-mentás joghurt ital poharakban tálalva, krémes világos színben, körtedarabokkal

Probiotikus Körtés-mentás joghurt

A körte már az ókorban is kedvelt gyümölcs volt, hiszen édes, lédús húsa jól illett a legkülönfélébb étkezésekhez. A friss menta az arab és mediterrán konyha klasszikus eleme, amely üdeséget visz minden ételbe – így a tejtermékekbe is. Technikai tipp: a menta felaprítását végezd éles késsel, ne aprítógéppel – így nem barnul meg és nem válik keserűvé. Amint a körte édessége és a menta frissessége összeolvad a natúr joghurt krémes állagával, egy igazán kellemes, hűsítő ital születik. Kiválóan alkalmas reggeli italnak, könnyű tízóraira vagy akár sportolás után hidratáláshoz is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
200 g Körte
6 db Friss mentalevél
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a körtét, hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. A mentaleveleket is alaposan öblítsd le, majd finomra vágd fel. A joghurtot hagyd szobahőmérsékleten 10 percig állni.

    A körte akkor a legjobb, ha érett, de még nem túl puha – így nem lesz pépes keveréskor.

    2

    Tedd a körtét, mézet, mentaleveleket és a citromlevet egy turmixgépbe. Turmixold simára, majd keverd hozzá a joghurthoz.

    A citromlé nemcsak frissít, de megelőzi, hogy a körte megbarnuljon.

    3

    Keverd simára a keveréket, majd fedd le, és tedd a hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.

    A pihentetés alatt a menta aromája szépen kioldódik, ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. Ízlés szerint pár vékony körteszelettel díszítheted, de csak a gyümölcs húsával.

    Ne használj mentalevelet díszítésként – maradj a tiszta, gyümölcsös megjelenésnél!