Mákos kefir poharakban tálalva, a tetején egész mákszemekkel díszítve

Probiotikus Mákos kefir

A mák régóta a közép-európai konyhák elengedhetetlen alapanyaga, főként süteményekben találkozunk vele. Ez a recept új köntösbe helyezi ezt a klasszikus ízt: a mákos kefir különleges textúrájú, probiotikus ital, amely egészséges és ízletes egyszerre. Technikai tipp: a darálatlan mák intenzívebb, ropogósabb élményt ad, míg a darált mák simább állagot biztosít. Ahogy a mákszemek szétoszlanak a kefirben, finoman megfestik az italt, míg a citromhéj és a méz frissességet és édességet visz bele. Ez az ital tökéletes egy gyors, tápláló reggelihez, egy délutáni felfrissüléshez, vagy akár egy alternatív desszertként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
2 ek. Darálatlan mák
2 ek. Méz
0.5 tk. Vanília kivonat
0.5 tk. Citromhéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen, és ne legyen túl hideg a fűszerek feloldásához.

    A kefir szobahőmérsékleten jobban kiemeli az ízeket, mint közvetlenül a hűtőből.

    2

    Add hozzá a mézet, vaníliakivonatot és a reszelt citromhéjat a kefirhez, majd alaposan keverd össze kézi habverővel vagy kanállal.

    A mézet könnyebb elkeverni, ha előzőleg kissé meglangyosítod vízfürdőben (ne mikrózd!).

    3

    Szórd bele a mákot, majd újra keverd át, hogy egyenletesen eloszoljon az italban. Nem kell darálni, így roppanósabb textúrát kapsz.

    Ha darált mákot használsz, még krémesebb állagú italt kapsz – ízlés kérdése!

    4

    Fedd le az italt, és tedd be a hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a mák kissé megpuhuljon.

    Minél tovább áll, annál jobban átveszi a kefir a mák jellegzetes aromáját.

    5

    Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba. A tetejét megszórhatod egy csipet mákkal díszítésként.

    Tálaláshoz használj átlátszó poharat, hogy jól látszódjon a mákszemek mintázata az italban.