A kefirt öntsd egy tálba, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen, és ne legyen túl hideg a fűszerek feloldásához.
A kefir szobahőmérsékleten jobban kiemeli az ízeket, mint közvetlenül a hűtőből.
Add hozzá a mézet, vaníliakivonatot és a reszelt citromhéjat a kefirhez, majd alaposan keverd össze kézi habverővel vagy kanállal.
A mézet könnyebb elkeverni, ha előzőleg kissé meglangyosítod vízfürdőben (ne mikrózd!).
Szórd bele a mákot, majd újra keverd át, hogy egyenletesen eloszoljon az italban. Nem kell darálni, így roppanósabb textúrát kapsz.
Ha darált mákot használsz, még krémesebb állagú italt kapsz – ízlés kérdése!
Fedd le az italt, és tedd be a hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a mák kissé megpuhuljon.
Minél tovább áll, annál jobban átveszi a kefir a mák jellegzetes aromáját.
Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba. A tetejét megszórhatod egy csipet mákkal díszítésként.
Tálaláshoz használj átlátszó poharat, hogy jól látszódjon a mákszemek mintázata az italban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.