Málna-lime kefir ital poharakban tálalva, világos rózsaszín árnyalat, málnaszemekkel és lime héjjal

Probiotikus Málna-lime kefir

A málna és lime kombinációja tökéletes nyári párosítás: az egyik édes-savanykás, a másik frissítően citrusos. Ezt a harmóniát egészíti ki a kefir selymes állaga és probiotikus hatása. Technikai tipp: a málnát sose áztasd sokáig, különben felpuhul és szétesik – csak frissen, alaposan megmosva használd. A lime nemcsak friss ízt ad, hanem természetes savtartalma segíti a fermentált alap ízeinek kiegyensúlyozását. Ez az ital ideális választás reggelire, tízóraira vagy egy forró nyári napon frissítőként. A természetes összetevők együttesen nemcsak ízletesek, hanem jótékony hatásúak is a szervezetre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
215 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
120 g Friss málna
2 ek. Lime leve
2 ek. Méz
0.5 tk. Lime héj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a kefirt egy keverőtálba, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A langyosabb kefir jobban átveszi a gyümölcsök aromáját, és könnyebb vele dolgozni.

    2

    A málnát mosd meg, majd a felét tedd félre. A másik felét turmixold simára a lime levével, reszelt héjával és mézzel.

    A lime héját csak a zöld részből reszeld, a fehér rész keserű!

    3

    A gyümölcsös keveréket add a kefirhez, és alaposan keverd össze kézi habverővel, amíg egynemű állagot kapsz.

    Finoman keverd, hogy a kefir ne törjön meg, és selymes maradjon.

    4

    A félretett málnaszemeket is add a keverékhez egészben, majd óvatosan forgasd bele.

    Így harapható, friss málnadarabok is kerülnek az italba – ne turmixold mindet!

    5

    Tedd hűtőbe legalább 30 percre. Tálalás előtt újra keverd át, és öntsd poharakba. A tetejét megszórhatod egy kevés lime héjjal.

    Semmilyen levél, gyümölcsszár vagy lime karika ne legyen dekorációként – csak a lime héj!