Selymes állagú paprikás joghurt pohárban vagy tálkában, világos narancsos árnyalatban

Probiotikus Paprikás joghurt

A sült paprika és a joghurt találkozása számos mediterrán és közel-keleti konyhában jelen van, ahol a zöldségek természetes édességét gyakran ellensúlyozzák joghurtos mártásokkal. Ebben a receptben a füstös ízű sült kápia paprika és a krémes, élőflórás joghurt harmonikusan egészítik ki egymást. A fokhagyma és a citrom frissességet és mélységet ad az ételnek. Technikai tipp: mindig süsd meg a paprikát héjával együtt, mert ez adja meg az intenzív ízt, amit a hámozás után is megőriz. Ahogy a paprika melegéből édes, karamellizált aromák szabadulnak fel, a krémes joghurttal együtt egy kivételesen gazdag, mégis frissítő étel jön létre. A konyhában enyhén füstös, fokhagymás illat terjeng, miközben az ízek összeérnek a hűtőben. Ez az étel ideális mártogatós zöldségek mellé, de önmagában is remek előételként szolgál egy nyári vacsorán.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
150 g Kápia paprika (sült, hámozott)
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kápia paprikát süsd meg 200°C-os sütőben körülbelül 25 percig, amíg a héja megfeketedik. Ezután tedd zárható edénybe 10 percre, majd húzd le a héját, és távolítsd el a magokat.

    A gőzölés segít a héj könnyű lehúzásában – ne hagyd ki ezt a lépést!

    2

    A sült paprikát vágd kisebb darabokra, a fokhagymát reszeld le vagy törd pépesre. Tedd őket egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    Ha simább állagot szeretnél, hosszabb ideig turmixold, és szükség esetén szűrd át.

    3

    Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot a paprikapürével, fokhagymával, citromlével, olívaolajjal és sóval, amíg egységes, krémes masszát kapsz.

    A paprikás joghurt keveréséhez használj spatulát – így megőrzöd a selymes állagot.

    4

    Töltsd kis tálkákba vagy poharakba a kész joghurtot, és hűtsd le legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a fokhagyma és a sült paprika íze még intenzívebbé válik.

    5

    Tálald hidegen előételként, mártogatósként vagy grillezett húsok, zöldségek mellé.

    Tálaláskor kerülni kell minden díszítést – hagyd érvényesülni a természetes, selymes paprikás joghurtot!