A kápia paprikát süsd meg 200°C-os sütőben körülbelül 25 percig, amíg a héja megfeketedik. Ezután tedd zárható edénybe 10 percre, majd húzd le a héját, és távolítsd el a magokat.
A gőzölés segít a héj könnyű lehúzásában – ne hagyd ki ezt a lépést!
A sült paprikát vágd kisebb darabokra, a fokhagymát reszeld le vagy törd pépesre. Tedd őket egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
Ha simább állagot szeretnél, hosszabb ideig turmixold, és szükség esetén szűrd át.
Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot a paprikapürével, fokhagymával, citromlével, olívaolajjal és sóval, amíg egységes, krémes masszát kapsz.
A paprikás joghurt keveréséhez használj spatulát – így megőrzöd a selymes állagot.
Töltsd kis tálkákba vagy poharakba a kész joghurtot, és hűtsd le legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a fokhagyma és a sült paprika íze még intenzívebbé válik.
Tálald hidegen előételként, mártogatósként vagy grillezett húsok, zöldségek mellé.
Tálaláskor kerülni kell minden díszítést – hagyd érvényesülni a természetes, selymes paprikás joghurtot!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.