Kezdd azzal, hogy megmosod és meghámozod a sárgarépát, majd finomra reszeled. A mazsolát szükség szerint öblítsd le meleg vízzel, hogy felpuhuljon.
A frissen reszelt répa zamatosabb és édesebb – ne használj előre csomagolt reszeléket!
Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt és a mézet, majd keverd addig, míg egységes, enyhén édes keveréket kapsz.
A méz jobban oldódik, ha a kefir nincs túl hidegen – tartsd szobahőmérsékleten pár percig előtte.
Add hozzá a reszelt répát és a mazsolát, majd óvatosan keverd össze, hogy a mazsola ne süllyedjen teljesen az aljára.
Ha előzőleg beáztatod a mazsolát, puhább és édesebb lesz – akár narancslében is beáztathatod, ha különlegesebb ízt szeretnél.
Szórd meg a tetejét fahéjjal, és keverd el lazán, hogy egyenletesen eloszoljon az aromája, de ne színezze meg teljesen a krémet.
A fahéjat szitán keresztül szórd a tetejére, így finom por formában terül el – látványosabb is lesz.
Tálald azonnal, vagy hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Kisebb tálkákban szervírozva ideális reggeli vagy snack lehet.
Tálaláskor díszítheted egy kis extra répareszelékkel és pár szem mazsolával a tetején a látvány fokozására.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.