Sárgarépa és mazsola keverve probiotikus kefirrel, fahéjjal megszórva

Probiotikus Sárgarépa-mazsolás kefir

A kefir, ez az erjesztett tejtermék a Kaukázus vidékéről származik, ahol évszázadok óta használják emésztést segítő, immunerősítő tulajdonságai miatt. A sárgarépa szintén régóta a magyar konyha alapja, míg a mazsola édesítőként már az ókorban is népszerű volt. E három összetevő különleges találkozása ez az egyszerű, de tápláló étel. A reszelt répa frissessége, a mazsola édes zamata és a fahéj meleg aromája tökéletes harmóniában állnak a kefir enyhe savasságával. Technikailag fontos, hogy a répát ne reszeljük túl durvára, mert így könnyebben elkeveredik, és nem lesz zavaróan ropogós. Tipp: ha időt engedsz az összeérésre a hűtőben, még harmonikusabb lesz az ízhatás. Ez az étel kiváló reggeli lehet, de akár egy gyors délutáni harapnivalóként is megállja a helyét. Ha még táplálóbbá szeretnéd tenni, szórhatsz bele apró zabpelyhet vagy chia magot, amelyek tovább fokozzák a rosttartalmat és laktatóbbá teszik az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
80 g Reszelt sárgarépa
40 g Mazsola
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy megmosod és meghámozod a sárgarépát, majd finomra reszeled. A mazsolát szükség szerint öblítsd le meleg vízzel, hogy felpuhuljon.

    A frissen reszelt répa zamatosabb és édesebb – ne használj előre csomagolt reszeléket!

    2

    Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt és a mézet, majd keverd addig, míg egységes, enyhén édes keveréket kapsz.

    A méz jobban oldódik, ha a kefir nincs túl hidegen – tartsd szobahőmérsékleten pár percig előtte.

    3

    Add hozzá a reszelt répát és a mazsolát, majd óvatosan keverd össze, hogy a mazsola ne süllyedjen teljesen az aljára.

    Ha előzőleg beáztatod a mazsolát, puhább és édesebb lesz – akár narancslében is beáztathatod, ha különlegesebb ízt szeretnél.

    4

    Szórd meg a tetejét fahéjjal, és keverd el lazán, hogy egyenletesen eloszoljon az aromája, de ne színezze meg teljesen a krémet.

    A fahéjat szitán keresztül szórd a tetejére, így finom por formában terül el – látványosabb is lesz.

    5

    Tálald azonnal, vagy hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Kisebb tálkákban szervírozva ideális reggeli vagy snack lehet.

    Tálaláskor díszítheted egy kis extra répareszelékkel és pár szem mazsolával a tetején a látvány fokozására.