A szőlőszemeket alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és ha szeretnéd, távolítsd el a magokat. A joghurtot hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen.
Ha nem szereted a szőlőhéjat, forrázd le a szőlőt, és húzd le a héját – így selymesebb lesz a textúra.
Tedd a szőlőszemek felét turmixgépbe, add hozzá a mézet, vaníliakivonatot és a citromlevet. Turmixold simára, majd keverd hozzá a joghurtot.
A joghurtot ne turmixold sokáig, mert túl híg lehet – inkább csak keverd hozzá kézzel vagy rövid pulzáló mozdulatokkal.
A maradék szőlőszemeket keverd bele egészben vagy negyedelve a joghurtos keverékbe. Ez ad egy kis harapható textúrát az italnak.
Használj édes szőlőt, így kevesebb méz is elegendő az ízesítéshez.
Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól behűljön, és az ízek összeérjenek.
Hűtés előtt érdemes újra átkeverni, hogy a gyümölcs egyenletesen oszoljon el benne.
Tálalás előtt még egyszer keverd át, majd poharakba öntve tálald. Hidegen a legfinomabb, ízlés szerint díszítheted néhány félbevágott szőlőszemmel a tetején.
Ne használj gyümölcslevelet dekorációnak, csak a gyümölcsöt – letisztultabb lesz az összhatás!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.