Szőlős joghurt pohárban tálalva, fehér szőlődarabokkal díszítve

Probiotikus Szőlős joghurt

A joghurtot évezredek óta fogyasztják az egészség megőrzésének egyik legfinomabb módjaként. A szőlő, különösen a fehér szőlő, frissítő ízével és antioxidáns-tartalmával kiváló párost alkot a natúr joghurttal. Ez a kombináció nemcsak finom, de a bélflóra szempontjából is előnyös. Technikai tipp: a szőlő turmixolása előtt mindig ellenőrizd, van-e benne mag – ezek keserűvé tehetik az italt. Ahogy a gyümölcs édes aromája keveredik a joghurt krémességével, lágy és hűsítő illat tölti meg a konyhát. Ez az ital remek választás reggelire, tízóraira vagy nyári frissítőként – gyorsan elkészíthető, és természetes módon táplál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
150 g Fehér szőlő
2 ek. Méz
0.5 tk. Vanília kivonat
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szőlőszemeket alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és ha szeretnéd, távolítsd el a magokat. A joghurtot hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen.

    Ha nem szereted a szőlőhéjat, forrázd le a szőlőt, és húzd le a héját – így selymesebb lesz a textúra.

    2

    Tedd a szőlőszemek felét turmixgépbe, add hozzá a mézet, vaníliakivonatot és a citromlevet. Turmixold simára, majd keverd hozzá a joghurtot.

    A joghurtot ne turmixold sokáig, mert túl híg lehet – inkább csak keverd hozzá kézzel vagy rövid pulzáló mozdulatokkal.

    3

    A maradék szőlőszemeket keverd bele egészben vagy negyedelve a joghurtos keverékbe. Ez ad egy kis harapható textúrát az italnak.

    Használj édes szőlőt, így kevesebb méz is elegendő az ízesítéshez.

    4

    Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól behűljön, és az ízek összeérjenek.

    Hűtés előtt érdemes újra átkeverni, hogy a gyümölcs egyenletesen oszoljon el benne.

    5

    Tálalás előtt még egyszer keverd át, majd poharakba öntve tálald. Hidegen a legfinomabb, ízlés szerint díszítheted néhány félbevágott szőlőszemmel a tetején.

    Ne használj gyümölcslevelet dekorációnak, csak a gyümölcsöt – letisztultabb lesz az összhatás!