Készíts elő minden hozzávalót: a kefirt hagyd szobahőmérsékleten, a tormát frissen reszeld le finom lyukú reszelőn, és a petrezselymet aprítsd finomra.
A frissen reszelt torma sokkal intenzívebb ízű, mint az előre csomagolt – ha túl erős, használj kevesebbet.
Egy közepes tálban keverd össze a kefirt, a frissen reszelt tormát, citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd el, hogy a torma egyenletesen eloszoljon.
Használj kézi habverőt a jobb állagért – így simább és homogénebb lesz az ital.
Add hozzá az olívaolajat és a friss petrezselymet. Még egyszer keverd össze az egészet, majd hagyd állni 10-15 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Az olaj lágyítja a torma csípősségét, a petrezselyem pedig frissességet ad az italnak.
Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba vagy tálkába. Hidegen, frissítő italként vagy előételként is fogyasztható.
A poharakat díszítheted apróra vágott petrezselyemmel – de csak közvetlenül a felszínre szórd, ne keverd bele újra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.