Tormás kefir poharakban tálalva, friss petrezselyemmel megszórva

Probiotikus Tormás kefir

A kefir már évszázadok óta a Kaukázus térségének egyik legismertebb és legértékesebb itala, amit hagyományosan erjesztéssel készítenek. A probiotikus kultúrák támogatják az emésztést és az immunrendszer működését. A torma, amely a közép-európai konyhák klasszikus csípős hozzávalója, nemcsak ízt ad, de antibakteriális hatású is. Technikai tipp: mindig frissen reszelt tormát használj, és csak a végén keverd a kefirhez, hogy ne veszítse el az erejét. Ahogy a torma és a kefir találkozik, csípős, frissítő aroma tölti meg a konyhát, amely felébreszti az érzékeket. Ez az ital tökéletes választás hűvös reggelekre, méregtelenítő kúrákhoz, vagy bármikor, amikor valami különleges és egészséges italra vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
2 ek. Frissen reszelt torma
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót: a kefirt hagyd szobahőmérsékleten, a tormát frissen reszeld le finom lyukú reszelőn, és a petrezselymet aprítsd finomra.

    A frissen reszelt torma sokkal intenzívebb ízű, mint az előre csomagolt – ha túl erős, használj kevesebbet.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a kefirt, a frissen reszelt tormát, citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd el, hogy a torma egyenletesen eloszoljon.

    Használj kézi habverőt a jobb állagért – így simább és homogénebb lesz az ital.

    3

    Add hozzá az olívaolajat és a friss petrezselymet. Még egyszer keverd össze az egészet, majd hagyd állni 10-15 percet, hogy az ízek összeérjenek.

    Az olaj lágyítja a torma csípősségét, a petrezselyem pedig frissességet ad az italnak.

    4

    Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba vagy tálkába. Hidegen, frissítő italként vagy előételként is fogyasztható.

    A poharakat díszítheted apróra vágott petrezselyemmel – de csak közvetlenül a felszínre szórd, ne keverd bele újra.