Probiotikus Vaníliás kombucha frissen tálalva

Probiotikus Vaníliás kombucha

A kombucha egy ősi fermentált ital, amely jótékony hatással van az emésztésre és az immunrendszerre. A vaníliás változata különleges, édes, mégis friss ízt ad a teának, miközben megőrzi a kombucha eredeti probiotikus előnyeit. A házi kombucha készítése egyszerű, és bárki számára elérhető, aki szeretne egy frissítő, egészséges italt fogyasztani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 7 perc
60 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kombucha tea
100 g Fehér cukor
1 db Vaníliarúd
1 db Probiotikus kultúra (SCOBY)
500 ml Szűrt víz
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombucha teát kezd el elkészíteni az előre elkészített tea és cukor keverékéből, amiből a cukrot feloldjuk.

    A cukor segíti a kombucha erjesztését, ezért fontos, hogy teljes mértékben feloldódjon.

    2

    Hozzáadd a szűrt vizet a cukros teához, és tedd félre, hogy a tea lehűljön szobahőmérsékletűre.

    Túl forró vízben a SCOBY károsodhat, így fontos, hogy ne használj forró vizet!

    3

    Tedd a vaníliarudat félbevágva a hűlő teához, hogy kioldódjanak az ízek.

    A vanília gazdagítja a kombucha ízét és édesebb, aromásabb karaktert ad a teának.

    4

    Amikor a tea lehűlt, add hozzá a SCOBY-t (Probiotikus kultúra) és zárd le a tartályt egy tiszta ruhával.

    A SCOBY a fermentálási folyamatot indítja el, tehát a tisztaság nagyon fontos!

    5

    Hagyd a kombuchát erjedni 5-7 napig szobahőmérsékleten, hogy elérd a kívánt savasságot.

    Minél hosszabb ideig hagyod erjedni, annál savanyúbb lesz a kombucha.

    6

    Miután letelt az erjedési idő, szűrd le a kombuchát és tárold a hűtőben.

    A friss citromlé hozzáadásával frissítheted a kombucha ízét.