A kombucha teát kezd el elkészíteni az előre elkészített tea és cukor keverékéből, amiből a cukrot feloldjuk.
A cukor segíti a kombucha erjesztését, ezért fontos, hogy teljes mértékben feloldódjon.
Hozzáadd a szűrt vizet a cukros teához, és tedd félre, hogy a tea lehűljön szobahőmérsékletűre.
Túl forró vízben a SCOBY károsodhat, így fontos, hogy ne használj forró vizet!
Tedd a vaníliarudat félbevágva a hűlő teához, hogy kioldódjanak az ízek.
A vanília gazdagítja a kombucha ízét és édesebb, aromásabb karaktert ad a teának.
Amikor a tea lehűlt, add hozzá a SCOBY-t (Probiotikus kultúra) és zárd le a tartályt egy tiszta ruhával.
A SCOBY a fermentálási folyamatot indítja el, tehát a tisztaság nagyon fontos!
Hagyd a kombuchát erjedni 5-7 napig szobahőmérsékleten, hogy elérd a kívánt savasságot.
Minél hosszabb ideig hagyod erjedni, annál savanyúbb lesz a kombucha.
Miután letelt az erjedési idő, szűrd le a kombuchát és tárold a hűtőben.
A friss citromlé hozzáadásával frissítheted a kombucha ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.