Probiotikus málnás víz kefir poharakban, friss málnaszemekkel tálalva

Probiotikus Víz kefir málna ízesítéssel

A víz kefir az egyik legősibb, természetes fermentációval készült ital, melyet a világ számos pontján ismernek és használnak emésztést támogató, élőflórás tulajdonságai miatt. A málna, különösen nyáron, frissítő ízével kiválóan illeszkedik ehhez az enyhén pezsgő, üdítő italhoz. A gyömbér fűszeres karaktere és a citrom savassága tökéletes egyensúlyt alkot. Technikai tipp: ha intenzívebb szénsavasságot szeretnél, használhatsz másodlagos fermentációt is, lezárt üvegben, de óvatosan, mert nyomás keletkezik! Ez a málnás víz kefir tökéletes választás lehet nyári hűsítőként, de akár egy könnyű étkezés kísérőjeként is. Egy ital, amely egyszerre egészséges, finom és otthon is könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
85 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Víz kefir (elkészítve, leszűrve)
100 g Friss málna
1 ek. Citromlé
1 ek. Méz
0.5 tk. Friss gyömbér (reszelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss málnát válogasd át, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és tedd félre csepegni. Ha fagyasztottat használsz, előbb olvaszd ki, majd jól csepegtesd le.

    Mindig érett, ép szemű málnát használj – a túlérett vagy sérült gyümölcs rontja az ital minőségét.

    2

    Egy nagy üvegbe vagy keverőkancsóba öntsd a már előkészített, leszűrt víz kefirt. Add hozzá a citromlevet, mézet és a frissen reszelt gyömbért.

    A mézet előbb oldd fel egy kis vízkefirben külön tálban, hogy könnyebben elkeveredjen.

    3

    Óvatosan add hozzá a málnát, és keverd át kíméletes mozdulatokkal, hogy a gyümölcs ne törjön össze teljesen.

    Ha áttetszőbb, kevésbé darabos italt szeretnél, szűrheted is a gyümölcsöt keverés után – de így kevesebb rost marad benne.

    4

    Fedd le, majd tedd be a hűtőbe minimum 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.

    Akár egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben – másnap még intenzívebb lesz a málnás íz.

    5

    Tálaláskor töltsd poharakba, és a tetejére szórhatsz pár szem málnát (levél nélkül). Azonnal fogyasztható.

    Hidegen a legfinomabb – ha hosszabb ideig áll, fogyasztás előtt keverd fel újra.