A friss málnát válogasd át, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és tedd félre csepegni. Ha fagyasztottat használsz, előbb olvaszd ki, majd jól csepegtesd le.
Mindig érett, ép szemű málnát használj – a túlérett vagy sérült gyümölcs rontja az ital minőségét.
Egy nagy üvegbe vagy keverőkancsóba öntsd a már előkészített, leszűrt víz kefirt. Add hozzá a citromlevet, mézet és a frissen reszelt gyömbért.
A mézet előbb oldd fel egy kis vízkefirben külön tálban, hogy könnyebben elkeveredjen.
Óvatosan add hozzá a málnát, és keverd át kíméletes mozdulatokkal, hogy a gyümölcs ne törjön össze teljesen.
Ha áttetszőbb, kevésbé darabos italt szeretnél, szűrheted is a gyümölcsöt keverés után – de így kevesebb rost marad benne.
Fedd le, majd tedd be a hűtőbe minimum 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.
Akár egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben – másnap még intenzívebb lesz a málnás íz.
Tálaláskor töltsd poharakba, és a tetejére szórhatsz pár szem málnát (levél nélkül). Azonnal fogyasztható.
Hidegen a legfinomabb – ha hosszabb ideig áll, fogyasztás előtt keverd fel újra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.