Egy tálban keverd össze a zabpelyhet az 1 liter vízzel, majd hagyd állni 30 percig, hogy a zab megpuhuljon és a víz enyhén zavarossá váljon.
Minél tovább ázik a zab, annál több tápanyagot enged a vízbe – ne hagyd ki ezt a lépést!
A zabos vizet szűrd le egy finom szűrőn vagy textilen keresztül egy nagy üvegbe. Az így kapott zabvizet fogjuk fermentálni.
Használj sűrű szűrőt, hogy a zabdarabok ne kerüljenek az italba, így krémesebb lesz az állaga.
Add a kefirgombákat a zabvízhez. Fedd le az üveget gézlappal vagy textillel, rögzítsd gumival, és tedd szobahőmérsékletű, árnyékos helyre 24–48 órára erjedni.
Ne használd fém eszközöket – mindig üveggel, fával vagy műanyaggal dolgozz!
Az erjedés után szűrd le a kefirgombákat, és az italt tedd egy tiszta keverőtálba. Add hozzá a mandulavajat, mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan turmixold össze.
Turmixolás után szűrheted is az italt, ha simább állagot szeretnél.
Töltsd a zabkefirt tiszta palackokba, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt fogyasztod. Az ízek összeérnek és frissítően krémes italt kapsz.
Hűtve fogyaszd, így a probiotikumok aktívak maradnak, az íz pedig harmonikusabb lesz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.