Főzz 100 ml erős zöld teát, majd hagyd teljesen kihűlni. Közben vedd ki a joghurtot a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
A zöld tea ne legyen forró, mert elpusztítja a joghurt probiotikumait – mindig csak kihűlt teát használj!
Egy tálban keverd össze a joghurtot a lehűlt zöld teával, majd add hozzá a mézet, citromlevet és reszelt citromhéjat.
A citromhéj csak a sárga része legyen – a fehér rész keserűvé teszi az italt.
Dolgozd össze a keveréket kézi habverővel, amíg sima, homogén állagot kapsz.
Ne keverd túl erősen, hogy a joghurt állaga ne törjön meg – simán elegendő egyenletesen összedolgozni.
Fedd le a keveréket, és tedd hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.
A hűtési idő alatt a tea és citrom aromái jól belesimulnak a joghurtba – ettől lesz frissítő és kiegyensúlyozott.
Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. A tetejét megszórhatod kevés reszelt citromhéjjal díszítésként.
Semmilyen citromlevél vagy karika ne kerüljön rá – csak a héj díszítés megengedett!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.