Először főzd le a zöld teát: egy teafiltert vagy 1 teáskanál szálas zöld teát forrázz le 100 ml vízzel, majd hagyd állni 2-3 percig. Ezután hűtsd le teljesen, mielőtt a kefirhez adnád.
Ne hagyd túl sokáig állni a teát, mert keserű lesz – az optimális áztatási idő 2-3 perc.
Egy nagyobb keverőedénybe öntsd bele a kefirt, majd add hozzá a teljesen lehűlt zöld teát. Fontos, hogy a tea ne legyen meleg, mert megzavarhatja a kefir kultúráját.
Ha biztosra akarsz menni, készítsd el a teát előző este, és tárold hűtőben.
Add hozzá a mézet és a citromlevet. Alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon a kefires keverékben.
Használj kézi habverőt vagy botmixert alacsony fokozaton, hogy a keverék homogén legyen, de ne habosítsd túl.
Végül tépj bele néhány friss mentalevelet, és még egyszer keverd meg óvatosan. Ne turmixold, hogy a menta aromája friss és természetes maradjon.
A mentaleveleket kézzel tépd, ne vágd késsel – így kevésbé barnul meg, és az illóolajok is jobban megmaradnak.
Öntsd poharakba a kész italt, és azonnal tálald vagy tedd be a hűtőbe 10 percre, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt keverd meg újra, ha hűtötted – a tea és kefir néha szétválik, ami természetes jelenség.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.