Zöld tea kefir poharakban friss mentalevéllel díszítve

Probiotikus Zöld tea kefir

A kefir több száz éves múltra tekint vissza, eredetileg a Kaukázusból származik, ahol gyógyhatású italként tartották számon. A zöld tea szintén ősi ital, amelyet főként Ázsiában fogyasztottak a frissítő és antioxidáns tulajdonságai miatt. Ennek az italnak a különlegessége a kettő ötvözete: a probiotikus kefir és a frissítő zöld tea találkozása. A kefir és zöld tea együttes hatása elősegíti az emésztést és energetizáló hatással bír. Technikai tipp: figyelj arra, hogy a zöld tea teljesen kihűljön, mielőtt a kefirhez adod, így a jótékony baktériumkultúrák sértetlenek maradnak. A menta és a citrom frissessége pedig igazán üdítővé varázsolja ezt az italt. Egy hideg nyári napon nincs is jobb, mint ez a zöld teás kefir, ami egyaránt felfrissít és táplál. Tökéletes választás lehet egy könnyű reggeli mellé, vagy akár egy hosszú nap után pihentető frissítőként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
100 ml Zöld tea (lehűtött)
1 ek. Méz
1 ek. Citromlé
3 db Friss mentalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd le a zöld teát: egy teafiltert vagy 1 teáskanál szálas zöld teát forrázz le 100 ml vízzel, majd hagyd állni 2-3 percig. Ezután hűtsd le teljesen, mielőtt a kefirhez adnád.

    Ne hagyd túl sokáig állni a teát, mert keserű lesz – az optimális áztatási idő 2-3 perc.

    2

    Egy nagyobb keverőedénybe öntsd bele a kefirt, majd add hozzá a teljesen lehűlt zöld teát. Fontos, hogy a tea ne legyen meleg, mert megzavarhatja a kefir kultúráját.

    Ha biztosra akarsz menni, készítsd el a teát előző este, és tárold hűtőben.

    3

    Add hozzá a mézet és a citromlevet. Alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon a kefires keverékben.

    Használj kézi habverőt vagy botmixert alacsony fokozaton, hogy a keverék homogén legyen, de ne habosítsd túl.

    4

    Végül tépj bele néhány friss mentalevelet, és még egyszer keverd meg óvatosan. Ne turmixold, hogy a menta aromája friss és természetes maradjon.

    A mentaleveleket kézzel tépd, ne vágd késsel – így kevésbé barnul meg, és az illóolajok is jobban megmaradnak.

    5

    Öntsd poharakba a kész italt, és azonnal tálald vagy tedd be a hűtőbe 10 percre, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    Tálalás előtt keverd meg újra, ha hűtötted – a tea és kefir néha szétválik, ami természetes jelenség.