Főzz le kb. 100 ml erős zöld teát (1 filter vagy 1 tk. zöld tea levelet 100 ml vízben). Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadnád a kefirhez.
A túl forró tea tönkreteheti a kefir probiotikumait – teljesen hűtsd le, mielőtt felhasználod!
Mosd meg a mentaleveleket, majd vágd őket finomra. Ezután egy kanál hátával kicsit nyomkodd meg őket, hogy az aromák jobban felszabaduljanak.
A mentaleveleket ne turmixold, mert a túlfinomított állag keserű ízt adhat az italnak.
Egy tálban keverd össze a kefirt a kihűlt zöld teával, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Végül keverd bele a friss mentát is.
Használj habverőt vagy kézi mixert, hogy homogén állagot kapj, így jobban összeérnek az ízek.
Fedd le az italt, és hagyd hűtőben pihenni 15-30 percig, hogy a menta és a zöld tea aromái jól kioldódjanak.
Ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, akár 1-2 órára is behűtheted tálalás előtt.
Tálalás előtt keverd át újra az italt. Öntsd poharakba, és ízlés szerint díszítheted egy darabka mentalevéllel – csak tálaláskor, nem keverve!
A poharakat előhűtheted, így még frissítőbb élményt nyújt a nyári napokon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.