Zöld tea-mentás kefir poharakban tálalva, halványzöld árnyalatú ital formájában

Probiotikus Zöld tea-mentás kefir

A zöld tea és kefir kombinációja az utóbbi években egyre népszerűbb lett a természetes egészségtámogatást keresők körében. A zöld tea antioxidáns-tartalma, valamint a kefir probiotikus hatásai együtt rendkívül frissítő és jótékony hatású italt eredményeznek. Technikai tipp: mindig használj erős főzetű zöld teát, de teljesen hűtsd le, hogy ne roncsolja a kefir élőflóráját. Ahogy a menta friss aromája keveredik a zöld tea enyhe kesernyésségével, a konyhát hűvös, tiszta illatok töltik be. Ez a probiotikus ital ideális választás nyári napokon, testedzés után, vagy akár könnyű reggelik mellé is – miközben természetesen támogatja az immunrendszert és az emésztést.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
100 ml Zöld tea (erősen főzött)
10 db Friss mentalevél
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le kb. 100 ml erős zöld teát (1 filter vagy 1 tk. zöld tea levelet 100 ml vízben). Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadnád a kefirhez.

    A túl forró tea tönkreteheti a kefir probiotikumait – teljesen hűtsd le, mielőtt felhasználod!

    2

    Mosd meg a mentaleveleket, majd vágd őket finomra. Ezután egy kanál hátával kicsit nyomkodd meg őket, hogy az aromák jobban felszabaduljanak.

    A mentaleveleket ne turmixold, mert a túlfinomított állag keserű ízt adhat az italnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a kefirt a kihűlt zöld teával, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Végül keverd bele a friss mentát is.

    Használj habverőt vagy kézi mixert, hogy homogén állagot kapj, így jobban összeérnek az ízek.

    4

    Fedd le az italt, és hagyd hűtőben pihenni 15-30 percig, hogy a menta és a zöld tea aromái jól kioldódjanak.

    Ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, akár 1-2 órára is behűtheted tálalás előtt.

    5

    Tálalás előtt keverd át újra az italt. Öntsd poharakba, és ízlés szerint díszítheted egy darabka mentalevéllel – csak tálaláskor, nem keverve!

    A poharakat előhűtheted, így még frissítőbb élményt nyújt a nyári napokon.