Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A tej és tejszín melegítése segít a cukor gyorsabb feloldódásában, de figyelj, hogy ne forrald, mert akkor a tojás kicsapódhat.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a massza kivilágosodik és a cukor teljesen feloldódik. Ez biztosítja a sima textúrát. A meleg tejet és tejszínt lassan, vékony sugárban csorgasd a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
A keveréket folyamatosan keverd egy fakanállal, hogy ne égjen le az alja. A sűrűségét úgy ellenőrizheted, hogy a fakanál hátulját belemártod, majd az ujjaddal húzol egy vonalat rajta. Ha a vonal nem folyik össze, akkor jó.
A Proseccót öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
A proseccót óvatosan keverd a krémhez, hogy ne veszítsen a szénsavasságából. Használj habverőt, de ne keverd túl erőteljesen.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűrés biztosítja a parfé selymes textúráját. A lehűlés fontos, mielőtt a hűtőbe teszed, különben megemelheti a hűtő hőmérsékletét.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy kicsit felengedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.