Proseccós parfé tálalva

Proseccós parfé

A proseccós parfé egy könnyed, frissítő édesség, amely a prosecco ízét hozza el a desszert világába. A prosecco, mint az egyik legismertebb pezsgőbor, egyedülálló friss és édes ízvilágot biztosít, amely tökéletesen illik egy krémes, hűsítő parféhoz. Ez a parfé ideális választás azoknak, akik szeretnék élvezni a prosecco különleges ízét egy egyszerű, mégis gazdag édesség formájában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
3 ek. Prosecco
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A tej és tejszín melegítése segít a cukor gyorsabb feloldódásában, de figyelj, hogy ne forrald, mert akkor a tojás kicsapódhat.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a massza kivilágosodik és a cukor teljesen feloldódik. Ez biztosítja a sima textúrát. A meleg tejet és tejszínt lassan, vékony sugárban csorgasd a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    A keveréket folyamatosan keverd egy fakanállal, hogy ne égjen le az alja. A sűrűségét úgy ellenőrizheted, hogy a fakanál hátulját belemártod, majd az ujjaddal húzol egy vonalat rajta. Ha a vonal nem folyik össze, akkor jó.

    4

    A Proseccót öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A proseccót óvatosan keverd a krémhez, hogy ne veszítsen a szénsavasságából. Használj habverőt, de ne keverd túl erőteljesen.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés biztosítja a parfé selymes textúráját. A lehűlés fontos, mielőtt a hűtőbe teszed, különben megemelheti a hűtő hőmérsékletét.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy kicsit felengedjen.