Protein croissant tálalva

Protein croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A protein croissant egy egészségesebb változata ennek a klasszikus péksüteménynek, amely fehérjében gazdag és ideális választás azok számára, akik sportolnak vagy egészséges alternatívát keresnek. A teljes kiőrlésű tészta és a fehérjepor kombinációja biztosítja a tápanyagokban gazdag süteményt, amely mégis megtartja a croissant könnyed és ropogós textúráját. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy edzés utáni jutalomként!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Teljes kiőrlésű leveles tészta
50 g Vaníliás fehérjepor
50 g Mandulaliszt
100 g Görög joghurt
30 g Méz
80 g Étcsokoládé
1 db Tojássárgája
20 ml Tej
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.

    2

    A teljes kiőrlésű leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, különben könnyen kiszáradhat sütés közben. A háromszögek egyenlő mérete biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek.

    3

    Egy tálban keverd össze a vaníliás fehérjeport, a mandulalisztet, a görög joghurtot és a mézet, hogy egy krémes tölteléket kapj.

    Ha a töltelék túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen. Ha túl híg, tegyél bele több mandulalisztet.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés fehérjés tölteléket, majd szórd meg darált dióval, és tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok szétnyíljanak sütés közben.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája-tej keverék helyett használhatsz csak tojássárgáját is a még szebb szín érdekében.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a croissant-okat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.

    9

    Szórd meg a tetejüket darált dióval, és már tálalhatod is.

    A dió helyett használhatsz más magvakat, kókuszreszeléket vagy akár színes cukorkát is.