Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.
A teljes kiőrlésű leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, különben könnyen kiszáradhat sütés közben. A háromszögek egyenlő mérete biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek.
Egy tálban keverd össze a vaníliás fehérjeport, a mandulalisztet, a görög joghurtot és a mézet, hogy egy krémes tölteléket kapj.
Ha a töltelék túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen. Ha túl híg, tegyél bele több mandulalisztet.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés fehérjés tölteléket, majd szórd meg darált dióval, és tekerd fel croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok szétnyíljanak sütés közben.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája-tej keverék helyett használhatsz csak tojássárgáját is a még szebb szín érdekében.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a croissant-okat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Olvaszd fel az étcsokoládét, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
Szórd meg a tetejüket darált dióval, és már tálalhatod is.
A dió helyett használhatsz más magvakat, kókuszreszeléket vagy akár színes cukorkát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.