A hagymĂĄt aprĂtsd fel, a fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt reszeld le. Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olajat, majd pĂĄrold meg benne a hagymĂĄt ĂŒvegesre 2-3 perc alatt.
A hagymĂĄt ne pirĂtsd, csak pĂĄrold, hogy ne Ă©gjen meg Ă©s ne legyen keserƱ.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, rĂłmai kömĂ©nyt, koriandert, chili pelyhet Ă©s sĂłt. PirĂtsd az egĂ©szet tovĂĄbbi 1 percig, hogy az aromĂĄk kioldĂłdjanak.
A fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt ne pirĂtsd tĂșl, mert könnyen megĂ©gnek. Alacsony lĂĄngon pirĂtsd, hogy az aromĂĄjuk kioldĂłdjon.
Keverd hozzĂĄ a darĂĄlt pulykahĂșst, Ă©s pirĂtsd addig, amĂg teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s morzsĂĄs ĂĄllagĂș lesz (kb. 8-10 perc). HƱtsd le teljesen, mielĆtt megtöltöd a tĂ©sztĂĄt.
A hĂșst alaposan pirĂtsd ĂĄt, hogy ne maradjon nyers. A töltelĂ©ket hƱtsd le teljesen, mert a meleg töltelĂ©kkel nehĂ©z dolgozni Ă©s elĂĄzhat a tĂ©szta.
A samosa tĂ©sztĂĄt vĂĄgd hosszĂș csĂkokra. Egy evĆkanĂĄlnyi töltelĂ©ket helyezz az egyik vĂ©gĂ©re, majd hajtogasd hĂĄromszög alakban, ĂŒgyelve a szĂ©lek szoros lezĂĄrĂĄsĂĄra (vĂzzel nyomd össze).
A tĂ©szta szĂ©leit alaposan zĂĄrd le, hogy sĂŒtĂ©s közben ne nyĂljanak szĂ©t. Ha szĂŒksĂ©ges, kenj egy kis vizet vagy tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t a szĂ©lekre.
MelegĂtsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyĆben. EllenĆrizd hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t egy kis tĂ©sztadarabbal â ha feljön a felszĂnre Ă©s pezseg, akkor megfelelĆ a hĆfok.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos. Ha tĂșl alacsony, a samosĂĄk megszĂvjĂĄk magukat olajjal, ha tĂșl magas, megĂ©gnek. HasznĂĄlj konyhai hĆmĂ©rĆt a pontos mĂ©rĂ©shez.
SĂŒsd a samosĂĄkat aranybarnĂĄra 2-3 perc alatt oldalankĂ©nt. Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆt, hogy egyenletesen sĂŒljenek.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok samosĂĄt egyszerre a serpenyĆbe, mert lehƱti az olajat Ă©s nem sĂŒlnek ropogĂłsra. InkĂĄbb több adagban sĂŒsd.
Szedegesd papĂrtörlĆre a kĂ©sz darabokat, hogy a felesleges olajat felitassa. TĂĄlald melegen, mĂĄrtogatĂł nĂ©lkĂŒl is kivĂĄlĂł.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a samosĂĄk kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂrosak.
Tipp: A pulykahĂșs szĂĄrazabb lehet, ezĂ©rt Ă©rdemes egy kevĂ©s vĂzzel vagy zöldsĂ©galaplĂ©vel meglocsolni sĂŒtĂ©s közben, hogy szaftos maradjon.
A locsolĂĄshoz hasznĂĄlhatsz egy ecsetet vagy egy kiskanalat. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne ĂĄztasd el a tĂ©sztĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.