Tisztítsd meg a pulykamellet, majd szeleteld vékonyabb darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A vékony szeletek könnyebben feltekerhetők és hamarabb átsülnek.
Helyezz egy-egy szelet bacont minden pulykaszeletre, majd göngyöld fel szorosan, hogy egy kis tekercset kapj.
A szoros felgöngyölés biztosítja, hogy a bacon ne essen szét sütés közben. Használhatsz fogpiszkálót is a rögzítéshez.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd a baconbe göngyölt pulykát süsd meg körben aranybarnára.
Ügyelj arra, hogy a bacon minden oldala átsüljön, hogy ropogós legyen.
Ha minden oldalát megsütötted, helyezd a tekercseket egy sütőtálba, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig.
A sütőben való sütés biztosítja, hogy a pulykamell teljesen átsüljön és puha maradjon.
Hagyd a kész tekercseket pár percig hűlni, majd szeletelve tálald salátával vagy körettel.
A hűlés után könnyebben szeletelhetőek a tekercsek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.