Baconbe göngyölt pulykamell tálalva

Pulykamell baconbe göngyölve

A baconbe göngyölt pulykamell az egyszerűsége és sokoldalúsága miatt vált kedveltté. Ez a recept gyorsan elkészíthető, mégis látványos és ízletes. Ideális választás családi vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy ünnepi asztalra. A pulyka finom textúráját a bacon füstös íze egészíti ki, amely sütés közben aranybarnára pirul, és ropogós réteget ad az ételnek. Tálalható egyszerű salátával vagy különféle köretekkel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykamell
200 g Bacon
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a pulykamellet, majd szeleteld vékonyabb darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A vékony szeletek könnyebben feltekerhetők és hamarabb átsülnek.

    2

    Helyezz egy-egy szelet bacont minden pulykaszeletre, majd göngyöld fel szorosan, hogy egy kis tekercset kapj.

    A szoros felgöngyölés biztosítja, hogy a bacon ne essen szét sütés közben. Használhatsz fogpiszkálót is a rögzítéshez.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd a baconbe göngyölt pulykát süsd meg körben aranybarnára.

    Ügyelj arra, hogy a bacon minden oldala átsüljön, hogy ropogós legyen.

    4

    Ha minden oldalát megsütötted, helyezd a tekercseket egy sütőtálba, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig.

    A sütőben való sütés biztosítja, hogy a pulykamell teljesen átsüljön és puha maradjon.

    5

    Hagyd a kész tekercseket pár percig hűlni, majd szeletelve tálald salátával vagy körettel.

    A hűlés után könnyebben szeletelhetőek a tekercsek.