Pulykás burger tálalva

Pulykás Burger

A pulykás burger egy könnyű és egészséges alternatívája a klasszikus marhahúsos változatoknak. A pulykahús természetes íze remekül harmonizál a friss zöldségekkel és az olvadt cheddar sajttal. Ez a recept ideális választás lehet egy gyors vacsorához vagy hétvégi összejövetelhez. A pulykahús alacsony zsírtartalma miatt egészségesebb opció, miközben ugyanazt a laktató élményt nyújtja. Készítsd el otthon, és élvezd a pulykás burger különleges ízvilágát!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Pulykahús darált
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 tk. Mustár
4 ek. Ketchup
10 ml Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált pulykahúst sóval és borssal, majd formázz 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A pulykahús kevésbé zsíros, ezért ne nyomd túl erősen össze, hogy szaftos maradjon.

    A pulykahús ízét fokozhatod, ha egy kis zúzott fokhagymát, apróra vágott hagymát vagy friss fűszernövényeket (pl. petrezselyem, zsálya) adsz hozzá.

    2

    Melegítsd fel a grillserpenyőt, és kend meg olívaolajjal. Süssd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.

    A pulykahús könnyen kiszárad, ezért ne süsd túl. Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd, átsült-e (75°C a középpontban).

    3

    A sütés utolsó percében helyezd rá a cheddar sajtot a húspogácsákra, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

    A sajtot lecserélheted más típusú sajtra is, például Monterey Jack vagy provolone sajtra.

    4

    Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben, hogy ropogós legyen.

    A zsemlét vajjal vagy olívaolajjal megkenve pirítsd, hogy még ízletesebb legyen.

    5

    Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.

    A burgerbe tehetsz még más zöldségeket is, például avokádót, uborkát vagy kaliforniai paprikát.

    6

    Állítsd össze a burgert: Kend meg a zsemle alsó részét mustárral, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos húspogácsát, a paradicsomszeleteket, a lilahagymát, majd kend meg a zsemle tetejét ketchuppal.

    A mustár és a ketchup helyett használhatsz más szószokat is, például majonézt, BBQ szószt vagy chiliszószt.

    7

    Tálald a burgereket forrón, sült burgonyával vagy friss salátával. TIPP: Egy kevés mustár és ketchup keverékével még ízletesebbé teheted az ételt.

    A burger mellé kínálhatsz édesburgonya hasábokat vagy hagymakarikákat is.