A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
A burgonyát akkor főzd puhára, ha villával könnyen átszúrható.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát krumplinyomóval vagy villával is áttörheted. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gnocchi. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A villa segítségével a gnocchi szószt jobban magába szívja.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a pulykamell darabokat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és enyhén megpirul.
A pulykamellet ne süsd túl, mert akkor kiszárad.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a tejszínt.
A fehérbor helyett használhatsz húslevest is.
Főzd alacsony lángon a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik.
Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, adj hozzá egy kevés lisztet vagy keményítőt.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a pulykás tejszínes szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Ne keverd túl a gnocchit, mert könnyen összetörhet.
Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.
A parmezán helyett használhatsz más reszelt sajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.