Pulykás gnocchi tálalva

Pulykás gnocchi

A pulykás gnocchi egy finom, gazdag étel, amely ötvözi az olasz konyha klasszikus gnocchiját a szaftos pulykamellel. A tejszínes szósz gazdag és krémes, amely tökéletesen kiemeli a pulyka ízét. Ha szeretnél egy laktató, mégis könnyen elkészíthető ételt, ez a recept biztosan elnyeri tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
300 g Pulykamell
150 ml Tejszín
50 ml Fehérbor
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonyát akkor főzd puhára, ha villával könnyen átszúrható.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát krumplinyomóval vagy villával is áttörheted. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gnocchi. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villa segítségével a gnocchi szószt jobban magába szívja.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    7

    Add hozzá a pulykamell darabokat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és enyhén megpirul.

    A pulykamellet ne süsd túl, mert akkor kiszárad.

    8

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a tejszínt.

    A fehérbor helyett használhatsz húslevest is.

    9

    Főzd alacsony lángon a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik.

    Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, adj hozzá egy kevés lisztet vagy keményítőt.

    10

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a pulykás tejszínes szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Ne keverd túl a gnocchit, mert könnyen összetörhet.

    11

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

    A parmezán helyett használhatsz más reszelt sajtot is.