Pyttipanna gombával tálalva, tojással és petrezselyemmel díszítve

Pyttipanna gombával

A pyttipanna egy hagyományos svéd étel, amely egy kiadós és ínycsiklandó étkezést kínál. Az étel története az 1800-as évekre nyúlik vissza, amikor a svéd paraszti konyhában a maradékokat felhasználva készítettek gyors és tápláló ételt. A gombás változat frissíti a klasszikus receptet, és tökéletes egy könnyed vacsorához. A krumpli, tojás, és gomba kombinációja egyszerű, de mégis gazdag ízvilágot kínál. Az étel friss petrezselyemmel és tojással tálalva egy ínycsiklandó, tápláló fogás, ami minden étkezésre ideális választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Krumpli
200 g Gomba
1 db Hagyma
2 ek. Sütőolaj
2 db Tojás
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg és vágd kockákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon.

    A krumplit kisebb darabokra vágva gyorsabban megfő és ropogósabb lesz.

    2

    Add hozzá a kockázott krumplit a serpenyőbe, és süsd aranybarnára, időnként megkeverve, hogy minden oldala egyenletesen piruljon.

    Ha a krumpli túl olajos, papírtörlővel itasd fel a felesleges zsiradékot a sütés után.

    3

    A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel vékonyan. A hagymát apróra vágd, majd add őket a serpenyőbe, amikor a krumpli már majdnem kész.

    A gombát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert elveszítheti a frissességét és levet ereszthet.

    4

    Fűszerezd sóval és borssal. Add hozzá a petrezselymet, és keverd össze alaposan.

    A petrezselyem frissessége kiemeli az étel ízét, így érdemes frissen hozzáadni a végén.

    5

    Törj két tojást a serpenyőbe, és keverd őket a krumplival és a gombával, hogy a tojás egyenletesen bevonja az összes hozzávalót.

    Ha a tojás túl híg, ne keverd túl gyorsan, hogy a tojás ne szétfolyjon.

    6

    Pár perc alatt süsd a tojást, amíg meg nem szilárdul. Tálald friss, meleg ételként.

    A tojást tálalás előtt díszítheted egy kis extra petrezselyemmel, hogy színt adj a fogásnak.