Pyttipanna krémsajttal tálalva, gazdag zöldségekkel és friss petrezselyemmel

Pyttipanna krémsajttal

A pyttipanna egy klasszikus svéd étel, amit gyakran készítenek maradék zöldségekből és húskészítményekből. Az étel gyorsan elkészíthető, és könnyedén variálható a rendelkezésre álló alapanyagokkal. A krémsajtos változat egy új, frissítő csavart ad a hagyományos receptnek, miközben megőrzi a gazdag és tápláló ízvilágot. A petrezselyem frissessége remekül kiegészíti a gazdag, krémes ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
150 g Krémsajt
150 g Füstölt szalonna
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit és a sárgarépát hámozd meg, majd kockázd fel egyenlő darabokra. A hagymát is finomra aprítsd.

    A krumplit és sárgarépát egyenlő méretű darabokra vágva gyorsabban megfőnek, és könnyebb lesz egyenletesen pirítani őket.

    2

    A szalonnát vágd kis kockákra, és egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat. Add hozzá a szalonnát, és pirítsd ropogósra.

    A füstölt szalonna gazdag ízt ad az ételnek, és a zsírjában pirítva a zöldségeket különleges aromát kapsz.

    3

    Add hozzá a felkockázott krumplit, sárgarépát és hagymát a serpenyőhöz. Pirítsd őket 10-15 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a zöldségek egyenletesen piruljanak. Ha szükséges, dolgozz két adagban.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak és megpirultak, keverd bele a krémsajtot. Sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd alaposan össze.

    A krémsajt krémes, selymes textúrát ad az ételnek, és segít összefogni a zöldségeket.

    5

    Tálald a pyttipannát friss petrezselyemmel megszórva. Egy kis friss salátával vagy egy szelet kenyérrel kiváló főétel lehet.

    A friss petrezselyem nemcsak szép díszítést ad, hanem friss ízt is hoz az ételbe.