A főtt burgonyát hámozd meg, majd vágd apró, egyforma kockákra. A húst vagy kolbászt szintén kockázd fel, a hagymát pedig aprítsd finomra.
Minél egyenletesebb méretűek a kockák, annál szebben és egyenletesebben pirulnak majd.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és először a hagymát pirítsd üvegesre közepes lángon. Ezután add hozzá a burgonyát és húst, majd pirítsd aranybarnára kb. 10-15 perc alatt.
Ne kevergesd túl gyakran, így a burgonya szépen megpirul és ropogós kérget kap.
Fűszerezd sóval és borssal, majd szórd meg friss, aprított petrezselyemmel a végén. Keverd át óvatosan, hogy a burgonyakockák ne törjenek össze.
A petrezselymet csak a végén add hozzá, hogy megőrizze friss ízét és élénk színét.
Készíts két tükörtojást egy másik serpenyőben kevés olajon. Amikor a fehérje megszilárdult, de a sárgája még lágy, zárd el a hőt.
A tojások sárgáját ne törd meg sütés közben – így látványosabb és krémesebb marad.
Tálald a pirított pyttipannát tányérra halmozva, a tetején egy-egy tükörtojással, és kínálj mellé bőségesen mustárt.
Ha szereted a csípőset, használhatsz dijoni mustárt vagy enyhén csípős változatot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.