Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel egyforma méretű darabokra, majd főzd sós vízben félpuhára, kb. 8 perc alatt. Szűrd le, és hagyd teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonya kevésbé esik szét sütéskor, így szebb, ropogósabb végeredményt ad.
A vöröshagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A főtt marhahúst szintén kockázd fel, a burgonyával megegyező méretűre.
A vékonyra vágott hagyma gyorsabban és egyenletesebben pirul meg.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és a vajat. Add hozzá a hagymát, és közepes lángon pirítsd 8-10 percig, amíg karamellizálódik és aranybarna lesz.
Lassú tűzön pirítsd a hagymát, gyakori keverés mellett – így lesz igazán édes és gazdag ízű.
Add a serpenyőbe a kihűlt főtt burgonyát, majd süsd 6-8 percig, míg aranybarna kérget kap. Ezután keverd hozzá a marhahúst, és pirítsd további 5 percig.
A hús hozzáadása után ne süsd túl sokáig, hogy szaftos maradjon.
Közben egy másik serpenyőben süss két tükörtojást kevés vajon. A tojás sárgája maradjon folyós, hogy kiegészítse a sós és pirított ízeket.
A tükörtojás tökéletes állagához használd a fedőt – így a fehérje megfő, a sárgája lágy marad.
Tálald a forró Pyttipannát egy tányérra, helyezd rá a tükörtojásokat, és frissen őrölt borssal szórd meg a tetejét.
A frissen őrölt bors intenzívebb és frissebb ízt ad, mint az előre őrölt változat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.