Quail egg and sausage tart served in slices on a white plate.

Quail egg and sausage tart

A quail egg and sausage tart egy elegáns és egyszerűen elkészíthető étel, amely tökéletes választás reggelire, brunch-ra vagy akár egy könnyű vacsorára is. A fürjtojások finom textúrája és a kolbász intenzív íze remek párost alkotnak a ropogós leveles tésztával. Ez az étel különösen népszerű ünnepi reggelik alkalmával, ahol a látványos tálalás és az egyedi ízek garantáltan lenyűgözik a vendégeket. A tart könnyen variálható különféle zöldségekkel vagy fűszerekkel, így mindig egyedi élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Puff pastry
8 db Quail eggs
200 g Sausage
1 db Onion
2 gerezd Garlic
100 ml Heavy cream
50 g Grated cheese
1 ek. Olive oil
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
10 g Fresh parsley

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és helyezd egy piteformába vagy tepsire. Szúrkálj bele villával, hogy ne emelkedjen meg sütés közben.

    A tésztát érdemes hűtőből kivéve azonnal kinyújtani és a formába helyezni, hogy ne lágyuljon meg túlságosan. A villával való szurkálás mellett érdemes sütőpapírt helyezni a tésztára és nehezéket (pl. szárazbabot) tenni rá, hogy még biztosabban megakadályozzuk a felpúposodást.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma és a fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt kaphat.

    3

    Add hozzá az apróra vágott kolbászt, és süsd néhány percig, amíg enyhén megpirul.

    A kolbászt érdemes bőr nélkül felkockázni, hogy könnyebben piruljon.

    4

    A tésztára egyenletesen terítsd el a pirított hagymát és kolbászt. Öntsd rá a tejszínes keveréket, amelyet előzetesen sóval, borssal és a reszelt sajttal ízesítettél.

    A tejszínes keverékbe tehetünk egy kevés szerecsendiót is, ami jól harmonizál a többi ízzel.

    5

    Óvatosan üsd a fürjtojásokat a tetejére, egyenletesen elosztva a tészta felületén.

    A fürjtojásokat érdemes egy kis tálba feltörni, és onnan a pitére helyezni, így elkerülhetjük, hogy a héj beleessen.

    6

    Helyezd a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna, a tojások pedig megszilárdulnak.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyeljük a pite színét és a tojások állagát.

    7

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és hagyd pihenni néhány percig, mielőtt szeleteled.

    A pihentetés segít, hogy a pite könnyebben szeletelhető legyen, és az ízek jobban összeérjenek.