A fekete babot előző este beáztatom, majd másnap alaposan megfőzöm, amíg teljesen megpuhul.
A babot át kell öblíteni a főzés előtt, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a túl sok kemikáliát.
A főtt babot lecsöpögtetem és egy tálba teszem. Egy botmixerrel pürésítem, amíg sima masszát nem kapok.
Ha a babot nem tudod teljesen pürésíteni, akkor egy szűrőn át is nyomhatod, hogy simább textúrát kapj.
Egy másik tálban keverem össze a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a tejt. Az olvasztott vajat is hozzáadom, majd alaposan elkeverem.
Ne habosítsd fel túlságosan a tojásokat, mert az étel textúrája a sima keveréken múlik.
A tojásos keveréket hozzáadom a babpüréhez, majd a lisztet és a sütőport is belekeverem, hogy az egész massza egynemű legyen.
A lisztet átszitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást és simább tésztát kapj.
A kész tésztát egy sütőformába öntöm, amit előtte vajjal kikenek, és előmelegített 180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepén is megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, kész.
A süteményt hagyom kihűlni, majd szeletelem és tálalom.
A sütemény még jobban ízlik, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, így az ízek összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.