Sajttal és zöldségekkel töltött quesadilla szeletek tálalva

Quesadilla (Mexikói, Sajtos)

A quesadilla a mexikói konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amely eredetileg kukoricalapból és sajtból állt. A spanyol \'queso\' (sajt) szóból származó étel idővel sokféle variációban elterjedt világszerte. A modern változatok gyakran búzalisztes tortillával, zöldségekkel, hússal vagy fűszeres szószokkal készülnek. Ez a recept egy egyszerű, vegetáriánus verzió, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon is. A belül olvadt, kívül ropogós sajtréteg minden falatot különlegessé tesz. Tökéletes választás gyors vacsorához, vendégvárónak vagy filmnézéshez. Ha szeretnéd fokozni az ízélményt, kínálj mellé házi salsa szószt vagy guacamolét!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
150 g Reszelt sajt
1 db Paprika
1 db Lilagyöngyhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a paprikát és a lilahagymát vágd kis kockákra, a fokhagymát aprítsd finomra. A sajt reszelt legyen, hogy könnyen olvadjon.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, paprikát és fokhagymát 4-5 percig, amíg kissé megpuhulnak. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.

    3

    Melegíts elő egy tiszta, száraz serpenyőt. Helyezz az egyik tortilla lapot a serpenyőbe, majd oszd el rajta egyenletesen a zöldséges keveréket és a reszelt sajtot, végül fedd be a másik tortilla lappal.

    A sajtot ne vidd túl közel a tortilla széléhez, különben kifolyhat a sütés során.

    4

    Süsd közepes lángon 2-3 percig, amíg az alsó tortilla aranybarnára pirul, majd egy nagy lapáttal óvatosan fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is ugyanennyi ideig.

    Ha a tortilla túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot, hogy a sajt is megolvadjon.

    5

    Vedd le a serpenyőről, és hagyd kicsit hűlni. Ezután szeleteld háromszögekre egy éles késsel vagy pizzavágóval. TIPP: könnyebb szeletelni, ha a sajt kissé megdermed.

    A pizzavágóval könnyebb egyenletes szeleteket vágni.

    6

    Tálalhatod magában, vagy kínálhatsz mellé tejfölt, guacamolét vagy salsa szószt is ízlés szerint.

    A quesadillát azonnal tálald, amíg meleg és a sajt olvadt.