Quesadilla spenóttal és olvadt sajttal töltve, félbevágva tálalva

Quesadilla spenóttal

A quesadilla eredetileg Mexikóból származik, és a 16. század óta ismert, sajttal töltött, roston sült tortilla. A spenótos változat napjaink egészségtudatos és vegetáriánus étrendjeihez igazodva vált népszerűvé, mivel gyorsan elkészíthető, mégis tápláló és ízletes. Technikai tanács: a spenót párolása során ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert elveszti élénk zöld színét és vitamintartalmát. A fokhagyma és az olvadt sajt kombinációja tökéletes alapot teremt a spenót karakteres ízének kiemelésére. Képzeld el, ahogy a sajttal és fűszeres spenóttal megtöltött tortilla a forró serpenyőben pirul – az illat magával ragadó, az állag pedig tökéletesen ropogós kívül és olvadós belül. Ez az étel ideális választás egy gyors, de ízekben gazdag hétköznapi vacsorára vagy akár könnyű ebédként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
150 g Friss spenótlevél
2 db Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
200 g Reszelt trappista sajt
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg alaposan a friss spenótot, majd csepegtessük le. A fokhagymát pucoljuk meg, és aprítsuk finomra. Készítsük elő a többi hozzávalót is, hogy minden kéznél legyen.

    A spenótot salátacentrifugával vagy tiszta konyharuhával is könnyen megszáríthatod – ez megelőzi, hogy eláztassa a tortillát.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsuk kb. 30 másodpercig, míg illatozni kezd.

    Ne süsd túl a fokhagymát, mert keserű lehet – csak világos aranyszínű legyen!

    3

    Adjuk hozzá a spenótot a fokhagymához, és folyamatosan kevergetve pároljuk 2-3 percig, amíg összeesik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, hogy langyosra hűljön.

    A spenót gyorsan levet enged – ha túl sok lenne a folyadék, öntsük le róla, hogy a tortilla ropogós maradjon.

    4

    Terítsünk ki egy tortilla lapot. A felére szórjunk reszelt sajtot, majd kanalazzunk rá a langyosra hűlt spenótos keverékből, végül ismét sajt következzen. Hajtsuk félbe a tortillát.

    A sajt mindkét oldalra kerüljön – ez fogja összeragasztani a tortilla két felét a sütés során.

    5

    Egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel szárazon. Tegyük bele a megtöltött tortilla lapot, és süssük oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.

    Sütés közben óvatosan nyomd le a tortilla tetejét egy spatulával, hogy egyenletesen süljön és ropogós legyen.

    6

    Vegyük ki a kész quesadillát, vágjuk háromszögekre, és tálaljuk melegen. Kínálhatjuk mellé tejfölt vagy fokhagymás joghurtos mártogatóst is.

    A vágáshoz használj éles kést vagy pizzavágót – így szép, tiszta szeleteket kapsz.