Tisztítsd meg a nyúl húst, és vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A nyúl húsa lehet száraz, ezért fontos a megfelelő fűszerezés és a lassú párolás.
Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a nyúl húst, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A nyúlhúst érdemes több részletben pirítani, hogy ne hűljön le a serpenyő, és a hús szépen piruljon, ne párolódjon.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és paszternákot. A visszamaradt vajban párold ezeket puhára.
A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.
Szórd meg a zöldségeket a liszttel, és keverd el jól. Add hozzá a fehérbort, majd a csirkealaplevet. Tedd bele a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd főzd 15 percig.
Ha nincs fehérbor, használhatsz helyette egy kis citromlevet is.
Add vissza a nyúl húst a zöldséges alaphoz, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Távolítsd el a kakukkfüvet és a babérlevelet.
A kakukkfüvet és a babérlevelet azért távolítsd el, mert hosszú főzés során keserűvé válhatnak.
Tedd át a keveréket egy piteformába, majd takard be a leveles tésztával. Vágd le a felesleget, és szúrd meg a tetejét villával, hogy a gőz távozhasson.
A piteformát érdemes előzőleg kivajazni, hogy a pite könnyebben kijöjjön belőle.
Verd fel a tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
A tojással való lekenés szép, fényes színt ad a tésztának.
Tálald forrón a nyúl pitét, friss salátával vagy párolt zöldségekkel.
A pite mellé kínálhatsz tejfölt vagy joghurtot is, ami kellemesen ellensúlyozza a nehezebb ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.