Rabbit ragu served with pappardelle pasta and garnished with fresh rosemary

Rabbit Ragu

Rabbit ragu is a rustic Italian dish that highlights the versatility of game meat. Slow-cooked with aromatic herbs, red wine, and tomatoes, this hearty sauce pairs perfectly with wide pasta like pappardelle. A dish steeped in tradition, rabbit ragu is a celebration of simple ingredients coming together to create a complex, comforting flavor.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 25 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Rabbit
2 db Carrots
2 db Celery stalks
1 db Onion
3 gerezd Garlic
50 g Tomato paste
400 g Canned tomatoes
200 ml Red wine
300 ml Chicken stock
10 g Fresh rosemary
50 ml Olive oil
10 g Salt
5 g Black pepper
2 db Bay leaves
400 g Pasta (e.g., pappardelle)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Cut the rabbit into manageable pieces. Season with salt and pepper.

    Érdemes a húst egy éles késsel felvágni egyenletes darabokra, hogy a főzés során egyenletesen süljenek át.

    2

    Heat olive oil in a large pot over medium heat. Brown the rabbit pieces on all sides, then remove and set aside.

    A húst ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd meg.

    3

    In the same pot, sauté the chopped onion, carrots, celery, and minced garlic until softened and fragrant.

    Először a hagymát pirítsd, majd a többi zöldséget add hozzá. A fokhagymát a végén add hozzá, mert hamar megég.

    4

    Stir in the tomato paste and cook for 1-2 minutes. Add the red wine, scraping up any browned bits from the bottom of the pot.

    A paradicsompürét pirítsd egy kicsit, hogy mélyebb ízt kapjon. A vörösborral történő felöntés segít feloldani a serpenyő aljára ragadt ízletes darabokat.

    5

    Add the canned tomatoes, chicken stock, rosemary, and bay leaves. Return the rabbit pieces to the pot. Bring to a simmer.

    A konzerv paradicsom lehet darabolt vagy passzírozott, ízlés szerint. A rozmaringot és a babérlevelet frissen vagy szárítva is használhatod.

    6

    Cover and cook over low heat for 1.5-2 hours, stirring occasionally, until the rabbit is tender and the sauce has thickened.

    A lassú tűzön történő párolás biztosítja, hogy a hús omlós és puha legyen. Időnként ellenőrizd, hogy a folyadék nem párolgott-e el teljesen, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplét.

    7

    Remove the rabbit pieces from the pot and shred the meat off the bones. Return the shredded meat to the sauce and discard the bones.

    A húst villával könnyen szét tudod szedni, ha már elég puha. Ügyelj arra, hogy ne maradjon csontszilánk a húsban.

    8

    Cook the pasta according to package instructions. Serve the rabbit ragu over the pasta, garnished with fresh rosemary or parsley.

    A tésztát al dente főzd, hogy ne legyen túl puha. A friss rozmaring vagy petrezselyem feldobja az ételt.