Cut the rabbit into manageable pieces. Season with salt and pepper.
Érdemes a húst egy éles késsel felvágni egyenletes darabokra, hogy a főzés során egyenletesen süljenek át.
Heat olive oil in a large pot over medium heat. Brown the rabbit pieces on all sides, then remove and set aside.
A húst ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd meg.
In the same pot, sauté the chopped onion, carrots, celery, and minced garlic until softened and fragrant.
Először a hagymát pirítsd, majd a többi zöldséget add hozzá. A fokhagymát a végén add hozzá, mert hamar megég.
Stir in the tomato paste and cook for 1-2 minutes. Add the red wine, scraping up any browned bits from the bottom of the pot.
A paradicsompürét pirítsd egy kicsit, hogy mélyebb ízt kapjon. A vörösborral történő felöntés segít feloldani a serpenyő aljára ragadt ízletes darabokat.
Add the canned tomatoes, chicken stock, rosemary, and bay leaves. Return the rabbit pieces to the pot. Bring to a simmer.
A konzerv paradicsom lehet darabolt vagy passzírozott, ízlés szerint. A rozmaringot és a babérlevelet frissen vagy szárítva is használhatod.
Cover and cook over low heat for 1.5-2 hours, stirring occasionally, until the rabbit is tender and the sauce has thickened.
A lassú tűzön történő párolás biztosítja, hogy a hús omlós és puha legyen. Időnként ellenőrizd, hogy a folyadék nem párolgott-e el teljesen, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplét.
Remove the rabbit pieces from the pot and shred the meat off the bones. Return the shredded meat to the sauce and discard the bones.
A húst villával könnyen szét tudod szedni, ha már elég puha. Ügyelj arra, hogy ne maradjon csontszilánk a húsban.
Cook the pasta according to package instructions. Serve the rabbit ragu over the pasta, garnished with fresh rosemary or parsley.
A tésztát al dente főzd, hogy ne legyen túl puha. A friss rozmaring vagy petrezselyem feldobja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.