Rajma dal, indiai fűszeres babos étel friss korianderrel tálalva

Rajma dal

A Rajma dal egy hagyományos indiai étel, amelyet széles körben fogyasztanak. Az étel alapja a vörös bab, amelyet különböző fűszerekkel, például kurkumával, korianderrel és köménnyel főznek meg. A Rajma dal rendkívül tápláló és ínycsiklandó, gyakran fogyasztják párolt rizzsel vagy naan kenyérrel. Az étel a hétköznapokban és ünnepi alkalmakkor egyaránt megtalálható, és számos indiai éttermek étlapjain is helyet kap.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös bab
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Cilantro (koriander) por
0.5 tk. Kurkumapor
2 ek. Korianderlevél
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap szűrd le és tedd félre.

    Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és könnyebben emészthető legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg és apróra vágd.

    A friss fokhagyma és gyömbér élénkíti az ízeket, ezért mindkettőt frissen használd.

    3

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra.

    A friss paradicsom adja az étel alapját, amely gazdag ízeket ad a dalnak.

    4

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, valamint a gyömbért. Pirítsd meg őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Pirításkor figyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    5

    Add hozzá a paradicsomot, a kurkumát, a köményt és a koriander porát. Főzd, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.

    A fűszerek finom keveréke adja meg a dal gazdag ízét, így ezeket ne hagyd ki!

    6

    Add hozzá az előzőleg áztatott babot és a vizet. Főzd közepes lángon, amíg a bab megpuhul, körülbelül 30-40 percig.

    Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy a dal könnyedebb legyen.

    7

    Miután a bab megpuhult, ízesítsd sóval, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, ezért érdemes tálalás előtt hozzáadni.

    8

    Tálald melegen, és fogyaszd friss naan kenyérrel vagy párolt rizzsel.

    Ez az étel tökéletes kísérője lehet egy tál friss salátának is.