A vörös babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap szűrd le és tedd félre.
Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és könnyebben emészthető legyen.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg és apróra vágd.
A friss fokhagyma és gyömbér élénkíti az ízeket, ezért mindkettőt frissen használd.
A paradicsomokat vágd fel apró kockákra.
A friss paradicsom adja az étel alapját, amely gazdag ízeket ad a dalnak.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, valamint a gyömbért. Pirítsd meg őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Pirításkor figyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a paradicsomot, a kurkumát, a köményt és a koriander porát. Főzd, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.
A fűszerek finom keveréke adja meg a dal gazdag ízét, így ezeket ne hagyd ki!
Add hozzá az előzőleg áztatott babot és a vizet. Főzd közepes lángon, amíg a bab megpuhul, körülbelül 30-40 percig.
Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy a dal könnyedebb legyen.
Miután a bab megpuhult, ízesítsd sóval, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, ezért érdemes tálalás előtt hozzáadni.
Tálald melegen, és fogyaszd friss naan kenyérrel vagy párolt rizzsel.
Ez az étel tökéletes kísérője lehet egy tál friss salátának is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.