Rajma dal, indiai fƱszeres babos étel friss korianderrel tålalva

Rajma dal

A Rajma dal egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet szĂ©les körben fogyasztanak. Az Ă©tel alapja a vörös bab, amelyet kĂŒlönbözƑ fƱszerekkel, pĂ©ldĂĄul kurkumĂĄval, korianderrel Ă©s kömĂ©nnyel fƑznek meg. A Rajma dal rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł Ă©s Ă­nycsiklandĂł, gyakran fogyasztjĂĄk pĂĄrolt rizzsel vagy naan kenyĂ©rrel. Az Ă©tel a hĂ©tköznapokban Ă©s ĂŒnnepi alkalmakkor egyarĂĄnt megtalĂĄlhatĂł, Ă©s szĂĄmos indiai Ă©ttermek Ă©tlapjain is helyet kap.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Vörös bab
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. GyömbĂ©r
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Cilantro (koriander) por
⭕ 0.5 tk. Kurkumapor
⭕ 2 ek. KorianderlevĂ©l
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1.5 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot elƑzƑ este ĂĄztasd be hideg vĂ­zbe, majd mĂĄsnap szƱrd le Ă©s tedd fĂ©lre.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­t, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, Ă©s könnyebben emĂ©szthetƑ legyen.

    2

    A hagymåt, fokhagymåt és gyömbért håmozd meg és apróra vågd.

    A friss fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r Ă©lĂ©nkĂ­ti az Ă­zeket, ezĂ©rt mindkettƑt frissen hasznĂĄld.

    3

    A paradicsomokat vĂĄgd fel aprĂł kockĂĄkra.

    A friss paradicsom adja az étel alapjåt, amely gazdag ízeket ad a dalnak.

    4

    Egy nagy lĂĄbasban hevĂ­tsd az olĂ­vaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, valamint a gyömbĂ©rt. PirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g a hagyma ĂŒveges nem lesz.

    Pirítåskor figyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserƱ ízt adhat az ételnek.

    5

    Add hozzĂĄ a paradicsomot, a kurkumĂĄt, a kömĂ©nyt Ă©s a koriander porĂĄt. FƑzd, amĂ­g a paradicsom megpuhul Ă©s levet ereszt.

    A fƱszerek finom keveréke adja meg a dal gazdag ízét, így ezeket ne hagyd ki!

    6

    Add hozzĂĄ az elƑzƑleg ĂĄztatott babot Ă©s a vizet. FƑzd közepes lĂĄngon, amĂ­g a bab megpuhul, körĂŒlbelĂŒl 30-40 percig.

    Ha tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy a dal könnyedebb legyen.

    7

    Miutån a bab megpuhult, ízesítsd sóval, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessĂ©get ad az Ă©telnek, ezĂ©rt Ă©rdemes tĂĄlalĂĄs elƑtt hozzĂĄadni.

    8

    Tålald melegen, és fogyaszd friss naan kenyérrel vagy pårolt rizzsel.

    Ez az Ă©tel tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje lehet egy tĂĄl friss salĂĄtĂĄnak is.