Rákos sült rizs tálalva

Rákos sült rizs

A rákos sült rizs egy népszerű ázsiai fogás, amely gyorsan elkészíthető, és tele van ízekkel. A pirított rizs, a friss garnélarák, a zöldségek és a szójaszósz tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a szezámolaj finom mélységet ad az ételnek. Képzeld el, ahogy a forró wokban piruló hagyma és fokhagyma illata keveredik a sós szójaszósszal, miközben a rizs aranybarnára pirul. Ez az étel remek választás egy gyors, de tápláló vacsorához vagy akár egy hétvégi ázsiai lakomához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
250 g Főtt garnélarák
2 db Tojás
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Zöldborsó
100 g Répa
30 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
20 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 g Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Hűtsd ki, hogy pergősebb maradjon a sütés során.

    A legjobb, ha előző nap megfőzött rizst használsz, mert az már biztosan nem lesz ragacsos.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, a répát vágd kis kockákra, a zöldhagymát karikázd fel.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    A wokban könnyebb kevergetni a hozzávalókat.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a répát és a zöldborsót, majd pirítsd további 3-4 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    A zöldborsó lehet friss, fagyasztott vagy konzerv.

    5

    Told a zöldségeket az egyik oldalra, és a szabad felületen üsd fel a tojásokat. Kevergetve süsd meg rántottának, majd keverd össze a zöldségekkel.

    A tojást ne süsd túl szárazra.

    6

    Add hozzá a főtt garnélarákot, és süsd 2 percig, hogy kissé megpiruljon.

    A rákot ne főzd túl, mert gumis lesz.

    7

    Öntsd hozzá a főtt rizst, majd keverd össze a zöldségekkel és a rákkal.

    Óvatosan keverd össze, hogy a rizs ne törjön össze.

    8

    Locsold meg szójaszósszal és szezámolajjal, sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd közepes lángon további 3-5 percig.

    A szezámolajjal óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van.

    9

    Szórd meg friss zöldhagymával, és tálald forrón.

    Tálaláskor kínálhatsz hozzá csípős szószt is.