Ramen tál sült szalonnával, tojással és zöldhagymával

Ramen sült szalonnával

A ramen egy klasszikus japán étel, melyet különböző húsokkal, tojással és zöldségekkel készítenek. A sült szalonna hozzáadása különleges, gazdag ízt ad a levesnek, míg a lágy tojás selymes textúrát biztosít. Ez a változat egy ínycsiklandó és tápláló étkezést kínál, amely egyaránt kedvelt otthon és éttermekben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
150 g Sült szalonna
500 ml Csirke alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
2 db Tojás
1 csipet Chilipehely (opcionális)
Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke alaplevet forraljuk fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a szójaszószt, szezámolajat és a chilipehelyt, ha használunk.

    A csirke alaplé helyett használhatunk más húslevest is, például marhából vagy sertésből.

    2

    A ramen tésztát főzzük meg az utasítások szerint, majd szűrjük le.

    A tészta főzésénél figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert elveszítheti a textúráját.

    3

    A szalonnát szeleteljük fel vékonyra és süssük meg egy serpenyőben, amíg ropogósra nem sül.

    A szalonna zsírját is érdemes felhasználni az ételhez, hogy még ízesebb legyen.

    4

    A tojásokat főzzük lágyra (6-7 percig), majd hámozzuk meg őket.

    A lágy tojás a ramen tetején különleges textúrát ad, de a főzés ideje ízlés szerint módosítható.

    5

    A kész ramen tésztát tálakba osztjuk, ráöntjük a fűszeres alaplevet, majd rátesszük a sült szalonnát, a főtt tojást és a zöldhagymát.

    A zöldhagymát vékonyra szeleteljük, hogy friss és ízes legyen a tálalás.

    6

    Tálalás előtt ízlés szerint frissen őrölt borsot adhatunk hozzá.