Rántott bélszín ropogós panírban tálalva

Rántott Bélszín

A rántott bélszín a magyar konyha egyik kedvelt fogása, amely a vasárnapi ebédek klasszikus szereplője. A szaftos, omlós hús és a ropogós panír tökéletes kombinációja teszi ezt az ételt ellenállhatatlanná. A bélszín minősége kulcsfontosságú a tökéletes eredmény eléréséhez, míg a hagyományos panírozási technika biztosítja az aranybarna kérget. A rántott bélszín ideális választás családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk az asztalra tenni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhabélszín
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj (sütéshez)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bélszínt szeleteld 2-3 cm vastag szeletekre. Enyhén klopfold meg, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    A klopfolás segít abban, hogy a hús egyenletesen süljön át, és ne legyen rágós.

    2

    Sózd és borsozd a szeleteket ízlés szerint. Hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek átjárják a húst.

    A pihentetés segít, hogy a fűszerek jobban beivódjanak a húsba, így ízletesebb lesz.

    3

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: egy tányérba tedd a lisztet, egy másikba verd fel a tojásokat, és egy harmadikba szórd a zsemlemorzsát.

    Érdemes a zsemlemorzsát fűszerezni egy kis pirospaprikával vagy fokhagymaporral a még intenzívebb ízért.

    4

    A bélszínszeleteket először forgasd meg a lisztben, majd mártsd a felvert tojásba, végül pedig hempergesd meg a zsemlemorzsában, hogy egyenletes rétegben fedje be.

    A liszt segít a tojásnak jobban megtapadni a húson, a zsemlemorzsa pedig ropogós külsőt biztosít.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat közepes-magas hőmérsékletre. Süss egyszerre 2-3 szeletet, hogy a serpenyő hőmérséklete ne csökkenjen le túlságosan.

    Fontos, hogy az olaj elég forró legyen, különben a hús megszívja magát olajjal. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert lehűti az olajat.

    6

    Süsd a bélszínszeleteket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek. Papírtörlőre helyezve csepegtesd le a felesleges olajat.

    A sütési idő függ a szeletek vastagságától. Ha vékonyabbak, rövidebb ideig süsd.

    7

    Tálald forrón, friss salátával, burgonyapürével vagy sült krumplival. A rántott bélszín mellé kínálj citromszeleteket is.

    A citromlé kiemeli a hús ízét és frissességet kölcsönöz az ételnek.