Aranybarnára sült ropogós rántott csirkeszárnyak, tálalva friss zöldségekkel és mártogatóssal.

Rántott csirkeszárny

A Rántott csirkeszárny egy igazán ínycsiklandó étel, amit szinte mindenki szeret. Az étel egyszerű, de annál finomabb: a csirkeszárnyak zsemlemorzsában pirulnak ropogósra, miközben megőrzik a húsos belsőt, ami szaftos és ízes. A rántott csirkeszárnyak ideálisak köretként, de akár egy könnyű étkezés részeként is fogyaszthatók. Az étel az egész család számára kitűnő választás, és mindenki szívesen eszi.

A rántott csirkeszárnyak különösen népszerűek a családi étkezéseken és a hétvégi összejöveteleken, ahol a finom, ropogós falatok mindenkit elvarázsolnak. Az elkészítésük egyszerű, és mindig sikerrel járnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
800 g Csirkeszárny
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, és sózd, borsozd meg őket.

    A szárnyakat érdemes legalább 30 perccel a panírozás előtt sózni, hogy a só beszívódjon.

    2

    Forgasd a szárnyakat lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.

    A panírozás sorrendje fontos: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a zsemlemorzsa pedig ropogós kérget biztosít. A zsemlemorzsába keverhetsz egy kis pirospaprikát is.

    3

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a csirkeszárnyakat aranybarnára, kb. 8-10 perc alatt.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesd meg. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a szárnyak megszívják magukat olajjal. Ne tegyél túl sok szárnyat egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.

    4

    Helyezd a kisült csirkeszárnyakat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald melegen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a szárnyak ropogósabbak maradnak.