RĂĄntott hĂșsos rizs tĂĄlalva

RĂĄntott hĂșsos rizs

A rĂĄntott hĂșsos rizs egy klasszikus magyar fogĂĄs, amely a panĂ­rozott csirkemell Ă©s a fƱszeres rizs tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja. A rĂĄntott hĂșs eredete az osztrĂĄk Wiener Schnitzelhez vezethetƑ vissza, amely MagyarorszĂĄgon is rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. KĂ©pzeld el, ahogy a ropogĂłs, aranybarnĂĄra sĂŒlt hĂșs mellĂ© a frissen pirĂ­tott, hagymĂĄs zöldborsĂłs rizs kerĂŒl a tĂĄnyĂ©rra. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy kiadĂłs csalĂĄdi ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, Ă©s garantĂĄltan mindenki kedvence lesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g FƑtt rizs
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 g Zsemlemorzsa
⭕ 50 g Liszt
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g ZöldborsĂł
⭕ 20 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld vékony szeletekre, majd enyhén klopfold ki. Sózd és borsozd mindkét oldalåt.

    A vĂ©kony szeleteket könnyebb ĂĄtsĂŒtni, Ă©s hamarabb elkĂ©szĂŒlnek.

    2

    A panĂ­rozĂĄshoz kĂ©szĂ­ts elƑ hĂĄrom tĂĄlat: egyikbe lisztet, mĂĄsikba felvert tojĂĄst, harmadikba zsemlemorzsĂĄt tegyĂ©l.

    A lisztet és a zsemlemorzsåt is fƱszerezheted, példåul pirospaprikåval, fokhagymaporral.

    3

    A csirkeszeleteket elƑször forgasd meg a lisztben, majd a tojĂĄsban, vĂ©gĂŒl a zsemlemorzsĂĄban, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.

    A panĂ­rt alaposan nyomkodd rĂĄ a hĂșsra, hogy sĂŒtĂ©s közben ne essen le.

    4

    ForrĂłsĂ­tsd fel az olajat egy mĂ©lyebb serpenyƑben, majd sĂŒsd a panĂ­rozott hĂșsokat aranybarnĂĄra, oldalankĂ©nt kb. 3-4 percig.

    Az olaj legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs gyorsan ĂĄtsĂŒljön, Ă©s a panĂ­r ropogĂłs legyen. Ha az olaj nem elĂ©g forrĂł, a hĂșs megszĂ­vja magĂĄt olajjal.

    5

    Ha elkĂ©szĂŒlt, helyezd a rĂĄntott hĂșsokat papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja.

    A papĂ­rtörlƑ helyett hasznĂĄlhatsz rĂĄcsot is.

    6

    A rizs elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez aprĂ­tsd fel a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt alacsony lĂĄngon pĂĄrold ĂŒvegesre, hogy ne Ă©gjenek meg Ă©s ne legyenek keserƱek.

    7

    Add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s pĂĄrold ĂŒvegesre, majd keverd hozzĂĄ a zöldborsĂłt, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2-3 percig.

    Hasznålhatsz fagyasztott zöldborsót is.

    8

    Öntsd a fƑtt rizst a zöldsĂ©gekre, Ă©s keverd össze alaposan. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd pirĂ­tsd 3-4 percig.

    A rizst ne fƑzd tĂșl, mert akkor ragacsos lesz.

    9

    A kĂ©sz rizst tĂĄlald a ropogĂłs rĂĄntott hĂșssal egyĂŒtt, Ă©s azonnal fogyaszthatĂł.

    KĂ­nĂĄlhatsz hozzĂĄ savanyĂșsĂĄgot is.