A bao bucikat helyezd gőzpárolóba, és párold 6–8 percig forrásban lévő víz fölött. Használhatsz bambuszgőzölőt vagy egy szűrőt lefedve. Figyelj rá, hogy a víz ne érje a bucikat közvetlenül.
Ha nincs gőzölőd, a mikróban is megmelegítheted a bucikat egy nedves papírtörlőbe csavarva, de figyelj, hogy ne száradjanak ki.
A sajtot vágd vastagabb, téglalap alakú szeletekre, hogy könnyen panírozható legyen, de ne olvadjon ki a sütés során. A panírozáshoz készíts elő három tálat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa sorrendben.
A trappista sajt helyett használhatsz camembert vagy brie sajtot is, de ezeket még jobban kell hűteni panírozás előtt.
A sajtokat forgasd meg először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában. Tipp: ismételd meg a tojás és zsemlemorzsa réteget, ha különösen ropogós panírt szeretnél.
A panírozás előtt tedd be a sajtot a fagyasztóba 10-15 percre, hogy keményebb legyen és ne olvadjon ki olyan gyorsan sütés közben.
Egy mélyebb lábasban melegítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170-180 °C). A panírozott sajtot óvatosan helyezd bele, és süsd aranybarnára 2-3 perc alatt. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne süsd túl a sajtot, mert kifolyik. Akkor jó, ha a panír aranybarna, a sajt pedig éppen elkezd olvadni.
Keverd össze a mézet és a chili pelyhet egy kis tálban. Ha szeretnéd erősebbre, adj még hozzá chilit, majd melegítsd pár másodpercig mikróban vagy tűzhelyen, hogy a méz folyékonyabb legyen.
A chilis méz helyett használhatsz más mártogatóst is, például édes-savanyú szószt vagy szójaszószt.
A meggőzölt bao bucikat óvatosan nyisd szét. Helyezz bele egy-egy szelet rántott sajtot, majd csorgasd meg a chilis mézzel. Azonnal tálald, hogy a sajt még nyúlós, a méz pedig folyós maradjon.
A bao bunba tehetsz salátát vagy más zöldségeket is a sajt mellé, hogy frissebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.