Ropogós rántott sertésmáj aranybarnára sütve, friss salátával tálalva.

Rántott sertésmáj

A Rántott sertésmáj egy hagyományos magyar étel, amelyet mindenki szeret, és amely a magyar háztartásokban az egyik legnépszerűbb közkedvelt fogás. Az étel története szorosan összefonódik a vidéki konyha egyszerű, de nagyszerű ételeivel, amelyek gyorsan elkészíthetőek és rendkívül ízletesek. A sertésmáj pörkölt vagy pörkölttel is készíthető, de a rántott verziója az, amely a legnagyobb népszerűségnek örvend.

A rántott sertésmáj finom, ropogós bundájával és zamatos, ínycsiklandó belsejével minden étkezést különlegessé tesz. A magyar családok gyakran fogyasztják köretként krumplival, rizzsessel vagy épp egy friss salátával. Az étel különlegessége, hogy rendkívül gyorsan elkészíthető, de közben mégis egy igazi ínycsiklandó fogás, amely a legnagyobb étvágyat is kielégíti.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Sertésmáj
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a sertésmájat, majd sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A májat érdemes felhasználás előtt tejben áztatni legalább 30 percig, hogy a kesernyés íze enyhüljön.

    2

    Forgasd meg a májszeleteket lisztben, majd a felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás során a liszt segít a tojásnak megtapadni, a zsemlemorzsa pedig ropogós kérget biztosít. A zsemlemorzsába keverhetsz egy kevés fűszerpaprikát is a szebb színért és ízért.

    3

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a májszeleteket aranybarnára mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.

    Az olaj legyen elég forró, de ne füstöljön! Ne süsd túl a májat, mert kiszáradhat és kemény lesz. A sütési idő függ a szeletek vastagságától.

    4

    Helyezd a kisült sertésmájat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald frissen, salátával vagy krumplipürével.

    Azonnal tálald, hogy a panír ropogós maradjon. A petrezselymes krumplipüré remekül illik hozzá.